Strety medzi prívržencami a odporcami al-Asada pokračujú

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 11:53 • 2 min
Strety medzi prívržencami a odporcami al-Asada pokračujú

TRIPOLIS - Ďalších šesť ľudí prišlo v noci na štvrtok o život pri pokračujúcich stretoch medzi prívržencami a odporcami sýrskeho prezidenta Baššára al-Asada v severolibanonskom meste Tripolis.

slovakia

left justify in out

Zdroj z prostredia bezpečnostných síl vo štvrtok informoval, že asi 40 ľudí utrpelo zranenia. Boje a ostreľovanie zasiahli niekoľko častí mesta vrátane jeho centra. Medzi obyvateľmi sunnitskej štvrte Báb al-Tibbána, ktorej obyvatelia podporujú sýrske povstalecké sily, a štvrte Džabal Muhsin obývanej zväčša alavitmi, odštiepencami šiitského islamu, prichádza po vypuknutí konfliktu v Sýrii k pravidelne k ozbrojeným stretom. V sobotu sa však boje rozšírili aj do iných častí Tripolisu a o život už pripravili najmenej 17 ľudí. Asi 150 osôb utrpelo zranenia.

Medzinárodné spoločenstvo už dlhší čas upozorňuje na možné rozšírenie konfliktu do Libanonu pre zapojenie sa ozbrojeného krídla Hizballáhu do občianskej vojny v Sýrii. Americký prezident Barack Obama v pondelok počas telefonického rozhovoru s libanonským prezidentom Mišálom Sulajmánom vyjadril vážne obavy zo vstupu šiitských milícií do dva roky trvajúcej vojny v susednej krajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies