Strety medzi Mursího prívržencami a políciou si vyžiadali obete i zranených

NETKY.SK • 14 December 2013, 08:27 • 2 min
Strety medzi Mursího prívržencami a políciou si vyžiadali obete i zranených

KÁHIRA - Dve obete na životoch a desiatky zranených si dnes v Egypte vyžiadali strety medzi stúpencami zvrhnutého islamistického prezidenta Muhammada Mursího a políciou.

slovakia

left justify in out

Obeťami sú mladí muži vo veku 28 a 17 rokov.

Prvá z obetí prišla o život v meste Suez, kde demonštrácie sprevádzali násilnosti, keď ich účastníci rozbíjali výklady obchodov, hádzali zápalné fľaše do príslušníkov bezpečnostných síl a podpaľovali pneumatiky. Splodinami horenia sa podľa agentúry MENA priotrávili najmenej štyri deti.

Druhý mladý muž prišiel o život v provincii Fajjúm, kde bol pri stretoch s políciou vážne zranený aj ďalší muž, informovala MENA. Polícia tam použila slzotvorný plyn a vodné delá, aby rozohnala davy demonštrantov, ktorí protestovali proti nedávno prijatému zákonu umožňujúcemu protestné akcie len po predchádzajúcom súhlase príslušných úradov.

Od júla, keď armáda po masových protestoch zosadila vo voľbách zvoleného Mursího, sa Egypt zmieta v politickom a ekonomickom chaose, pričom opozíciu vystriedali v uliciach exprezidentovi stúpenci požadujúci jeho opätovné dosadenie. Násilné strety si v krajine vyžiadali stovky zranených a viac ako tisíc mŕtvych.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona