Stretnutie v Berlíne môže viesť k mierovému summitu

NETKY.SK • 17 August 2014, 10:21 • 2 min
Stretnutie v Berlíne môže viesť k mierovému summitu

PARÍŽ - Nedeľné stretnutie ministrov zahraničia Ukrajiny, Ruska, Nemecka a Francúzska v Berlíne by mohlo byť prvým krokom k ukrajinsko-ruskému mierovému summitu podobnému tomu, čo sa konal v júli v Normandii.

slovakia

left justify in out

V sobotu to uviedla francúzska vláda. Stanovisko nasleduje po rokovaní francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda s predsedom Európskej komisie Josém Manuelom Barrosom v reakcii na očividnú eskaláciu napätia medzi oboma postsovietskymi štátmi. "Obaja lídri podčiarkli humanitárnu naliehavosť a potreby obyvateľstva na východe Ukrajiny," píše sa v stanovisku.

 

"Francúzsko je pripravené na nový summit v normandskom formáte s cieľom podporiť proces. Stretnutie ministrov zahraničia Francúzska, Nemecka, Ukrajiny a Ruska naplánované na nedeľu by mohlo byť prvým krokom," uvádza sa ďalej. Šéf nemeckej diplomacie Frank-Walter Steinmeier rovnako vyjadril nádej, že stretnutie v Berlíne prispeje k ukončeniu krízy na Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona