Strelkyňa z USA navštevovala náboženskú školu, uviedla tajná služba

NETKY.SK • 7 December 2015, 13:45 • 2 min
Strelkyňa z USA navštevovala náboženskú školu, uviedla tajná služba

MULTÁN - Predstavitelia pakistanskej tajnej služby dnes oznámili, že keď strelkyňa z Kalifornie Tashfeen Maliková žila v Pakistane a študovala farmáciu, navštevovala v meste Multán aj kurzy v náboženskej škole.

slovakia

left justify in out

Nemenovaní predstavitelia identifikovali túto školu ako Medzinárodný seminár al-Hudá, čo je sieť čisto ženských škôl (madrasy) po celom Pakistane a má pobočky aj v USA a Kanade.


Zakladateľku škôl siete al-Hudá Farhat Hášmíovú, v súčasnosti žijúcu v Kanade, kritizujú za presadzovanie konzervatívnej podoby islamu. Škola nie je známa napojením na extrémistov, informuje agentúra AP.


Hovorkyňa školy al-Hudá v Multáne, v severovýchodnej provincii Pandžáb, uviedla, že informáciu, že tam Maliková študovala, nemôže potvrdiť, kým nepreverí záznamy. "Máme totiž tisíce študentiek," dodala.


Maliková a jej manžel narodený v USA zabili 2. decembra pri masovej streľbe v kalifornskom meste San Bernardino 14 ľudí a ďalších 21 osôb zranili. Následne ich zastrelili bezpečnostné sily.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona