Strelkyňa v Lörrachu zrejme riešila rodinné problémy

NETKY.SK • 20 September 2010, 11:11 • 2 min
Strelkyňa v Lörrachu zrejme riešila rodinné problémy

Strelkyňa v Lörrachu zrejme riešila rodinné problémy

slovakia

left justify in out

img

Prvými dvoma obeťami nedeľňajšieho vyčíňania šialenej strelkyne, ktorá v nemeckom meste Lörrach v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko pred zastrelením políciou zabila troch ľudí, boli členovia jej rodiny. Oznámil to v noci nadnes na tlačovej konferencii hlavný prokurátor Dieter Inhofer.
      Žena malokalibrovou ručnou zbraňou zabila najprv svojho bývalého druha a potom svojho päťročného syna. Prvé informácie uvádzali, že obeťou je dievčatko.
      K týmto dvom vraždám došlo krátko po 18.00 h v mužovom byte, nachádzajúcom sa vo viacrodinnom dome. V priebehu drámy tam zaznela mohutná explózia, ktorú vyvolala strelkyňa zapálením vysoko horľavých chemikálií a byt úplne zničila.
      Po úteku z bytu vbehla žena do neďalekej Nemocnice svätej Alžbety, kde na gynekologickom oddelení zabila ošetrovateľa. Cielenými výstrelmi vážne zranila policajta a pred nemocnicou dvoch chodcov. Nikto so zranených nie je v ohrození života.
      Drámu ukončila polícia, ktorá ženu zastrelila na chodbe prvého poschodia nemocnice. "Svojím odhodlaným zákrokom zasahujúci príslušníci zabránili horšiemu," povedal náčelník bádensko-württemberskej polície Wolf Hammann. Od explózie po posledný výstrel neuplynulo ani 40 minút.
      Z horiaceho domu zachránili hasiči šesť dospelých a jedno dieťa. Do nemocnice previezli 15 ľudí, ktorí sa priotrávili splodinami. Samotní hasiči nemohli spočiatku zasiahnuť, keďže ich ohrozovala streľba.
      Ďalšie podrobnosti k prípadu zverejní polícia na tlačovej konferencii dnes popoludní.
      Lörrach sa nachádza v blízkosti hraníc so Švajčiarskom a Francúzskom. Mesto má asi 48.200 obyvateľov. Tamojšiu Nemocnicu svätej Alžbety prevádzkuje už 85 rokov Kongregácia milosrdných sestier Vincenta von Paul. V súčasnosti v nej žije 19 mníšok. V nemocnici sa nachádza centrum pre gynekológiu a pôrodníctvo, urologické oddelenie a ORL oddelenie a pediatria, od marca tam pôsobí aj psychiatrické centrum pre deti a mládež.
      K vyčíňaniu šialených strelcov došlo v Nemecku aj v nedávnej minulosti. Vlani v marci mladík zabil počas vyučovania na strednej škole v západonemeckom Winnendene 15 ľudí a spáchal samovraždu. V apríli 2002 na Gutenbergovom gymnáziu v durínskom Erfurte zastrelil jeho 19-ročný bývalý žiak 16 ľudí a potom aj seba. Šialenec postrieľal 13 zamestnancov školy, dvoch žiakov a jedného policajta.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona