Strelec zo židovského múzea odmietol vydanie do Belgicka

NETKY.SK • 5 Jún 2014, 14:23 • 2 min
Strelec zo židovského múzea odmietol vydanie do Belgicka

VERSAILLES - Francúz podozrivý zo zastrelenia troch ľudí a zranenia ďalšieho v židovskom múzeu v Bruseli formálne odmietol vydanie do Belgicka. Obeťami vraha sa stal izraelský pár a francúzska žena.

slovakia

left justify in out

Vážne zranenia utrpel aj Belgičan, ktorého útočník postrelil do tváre a krku. Do súdnej siene vo Versailles priviedli vo štvrtok 29-ročného Mehdiho Nemmouchea maskovaní policajti. Údajný strelec mal podľa všetkého kontakty s islamskými radikálmi v Sýrii. Zadržali ho 30. mája v Marseille, pričom podľa polície mal pri sebe samopal typu kalašnikov ako aj ďalšiu zbraň. Je to bývalý trestanec, ktorý v roku 2013 absolvoval džihádistický výcvik v Sýrii.

 

Na súde Nemmouche povedal, že s vydaním do Belgicka na základe európskeho zatykača nesúhlasí. Jeho odmietnutie pravdepodobne proces predĺži, keďže úrady teraz skúmajú všetky možnosti jeho vydania. Nemmoucheov advokát tvrdí, že neexistuje dôkaz, že jeho klient v múzeu strieľal, a tvrdí, že má byť súdený vo Francúzsku, keďže je francúzsky občan. Nemmouche má však aj alžírske občianstvo. 

 

K streľbe došlo 24. mája v budove židovského múzea v centre európskej metropoly a útok bol pravdepodobne motivovaný antisemitizmom. Celá dráma mala podľa polície "mnoho očitých svedkov", vďaka čomu vyšetrovanie "napredovalo rýchlo".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies