Strelec z Texasu ušiel v roku 2012 zo zariadenia na liečbu duševných chorôb

NETKY.SK • 7 November 2017, 23:10 • 2 min
Strelec z Texasu ušiel v roku 2012 zo zariadenia na liečbu duševných chorôb

WASHINGTON - Predpokladaný útočník z texaského kostola ušiel v roku 2012 zo zariadenia na liečbu duševných chorôb. S odvolaním sa na policajnú správu o tom v utorok informovala miestna televízia KPRC.

slovakia

left justify in out

Zariadenie, z ktorého 26-ročný Devin Patrick Kelley ušiel, leží v americkom štáte Nové Mexiko susediacom s Texasom. Správu po jeho úteku zo 7. júna 2012 vypracovala polícia v texaskom meste El Paso, ktorú zariadenie upovedomilo. Kelley je v nej opísaný ako osoba predstavujúca nebezpečie pre seba a svoje okolie.

 

V dokumente, ktorý má k dispozícii aj agentúra DPA, sa tiež píše, že sa Kelley pokúsil uskutočniť vyhrážky smrťou voči svojim nadriadeným v armáde a prichytili ho, keď sa snažil prepašovať strelné zbrane na Hollomanovu leteckú základňu v Novom Mexiku, kde slúžil.

 

Kelley bol príslušníkom amerického letectva, z ktorého ho však vyhodili v roku 2014 za útok na exmanželku a nevlastného syna. K útoku došlo v roku 2012, pričom Kelleyho nevlastný syn pri ňom utrpel zlomeninu lebky.

 

Kelley podľa vyšetrovateľov vystrelil v nedeľu počas bohoslužieb v baptistickom kostole v obci Sutherland Springs v štáte Texas na prítomných veriacich najmenej 450 rán. Výsledkom jeho vyčíňania je 26 mŕtvych a 20 zranených, z ktorých desať je v kritickom stave.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies