Strelec z Las Vegas zranil ochrankára predtým, než začal masaker

NETKY.SK • 10 Október 2017, 09:30 • 2 min
Strelec z Las Vegas zranil ochrankára predtým, než začal masaker

LAS VEGAS - Strelec z Las Vegas podľa najnovších policajných informácií už pred smrtiacou paľbou na návštevníkov koncertu vypálil na člena bezpečnostnej služby hotela.

slovakia

left justify in out

Na pondelkovej tlačovej konferencii to povedal šerif Joe Lombardo. Podľa doterajších správ sa tak stalo až po krvavom kúpeli na koncerte.

Šerif uviedol, že člen bezpečnostnej služby Jesus Campos šiel po chodbe hotela Mandalay Bay skontrolovať izbu s otvorenými dverami, keď začul vŕtanie z izby Stephena Paddocka. Ten práve inštaloval tri kamery na monitorovanie diania pred jeho apartmánom. Paddock začal na Camposa cez dvere strieľať, pričom vypálil okolo 200 výstrelov. Zranený ochrankár následne zalarmoval kolegov.

O šesť minút neskôr spustil Paddock z 32. poschodia hotela paľbu na účastníkov country festivalu. Zabil 58 ľudí a stovky ďalších zranil. Podľa najnovších informácií pálil aj na nádrže s palivom na neďalekom letisku, pravdepodobne s cieľom spôsobiť výbuch. Auto mal naložené výbušninami a v hoteli mal pripravený ochranný odev ako súčasť plánu na útek. Podľa amerických médií bol údajne závislý od hracích automatov a proti stavom úzkosti bral válium.

Paddock sa pred príchodom polície zastrelil v hotelovej izbe. Motív jeho konania stále nie je známy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies