Strelec z Hurbanova sa podrobil vyšetreniu duševného stavu

NETKY.SK • 23 August 2012, 13:53 • 2 min
Strelec z Hurbanova sa podrobil vyšetreniu duševného stavu

Strelec z Hurbanova sa podrobil vyšetreniu duševného stavu - Krimi Bývalý mestský policajt Milan J. ktorý v polovici júna zastrelil v Hurbanove troch ľudí, sa podrobil vyšetreniu duševného stavu.

slovakia

left justify in out

imgBývalý mestský policajt Milan J., ktorý v polovici júna zastrelil v Hurbanove troch ľudí, sa podrobil vyšetreniu duševného stavu. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.
      Úlohou vyšetrenia duševného stavu je zistiť, aké boli v čase masakry rozpoznávacie a ovládacie schopnosti páchateľa alebo či trpí nejakou duševnou poruchou. Podľa trestného poriadku ho robia dvaja psychiatri. Závery vyšetrenia zatiaľ polícia nemá k dispozícii. "V súčasnosti čakáme na výsledky vyšetrenia duševného stavu obvineného," povedal Slivka.
      Policajný prezident Tibor Gašpar pár dní po tragédii informoval, že polícia sa bude pri vyšetrovaní dôsledne zaujímať o motív strelca, zatiaľ je neznámy. "Aby sme mohli vyvodiť isté závery a poučiť sa z toho," povedal vtedy Gašpar. Streľbu z Hurbanova prirovnal k prípadu v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, ale "tam nebolo možné s páchateľom pracovať, tak ako teraz". Strelec Ľubomír Harman vtedy prišiel o život.
      Milan J. 16. júna v Hurbanove zavraždil troch ľudí rómskej národnosti a ďalších dvoch zranil. Obvinený je z úkladnej vraždy, z nedovoleného ozbrojovania a porušovania domovej slobody. Hrozí mu doživotie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona