Strelec z Fortu Hoodu žiada pre seba trest smrti

NETKY.SK • 8 August 2013, 07:28 • 2 min
Strelec z Fortu Hoodu žiada pre seba trest smrti

TEXAS - Major americkej armády, ktorý pred štyrmi rokmi na texaskej základni zastrelili 13 ľudí, žiada pre seba trest smrti.

slovakia

left justify in out

Vojenskému sudcovi to v stredu, v druhý deň procesu potvrdil advokát obhajoby. Ten zároveň navrhol, aby obžalovanému Nidalovi Malikovi Hasanovi znemožnili, aby sa zastupoval sám, alebo mu pridelili právnika. Vojenské právo mu totiž neumožňuje priznať sa k takému vážnemu zločinu a žiadať trest smrti. Vyštudovaný psychiater tak však urobil ešte v utorok. Údajne chcel napraviť svoje zlyhanie a niekoľko dní pred odchodom do Afganistanu ochrániť moslimov pred "nezákonnou vojnou". Ako povedal sediac na invalidnom vozíku, na ktorom je od osudnej streľby, "bol som na zlej strane, no zmenil som ju".

Bývalý psychiater americkej armády sa pred vojenským súdom zodpovedá zo streľby na texaskej základni Fort Hood, kde 5. novembra 2009 zahynulo 12 vojakov a jeden civilista. Ďalších 32 osôb z útoku vyviazlo so zraneniami. Moslimskému extrémistovi hrozí v prípade usvedčenia trest smrti, čím by sa stal prvým príslušníkom americkej armády odsúdeným na hrdelný trest za posledných viac ako 50 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies