Strelec z Dallasu plánoval ešte väčší útok, protesty černochov pokračujú

NETKY.SK • 10 Júl 2016, 18:43 • 2 min
Strelec z Dallasu plánoval ešte väčší útok, protesty černochov pokračujú

DALLAS - Armádny veterán Micah Johnson, ktorý v noci na piatok počas demonštrácie proti policajnému násiliu zastrelil päť policajtov, plánoval ešte väčší útok.

slovakia

left justify in out

Svedčia o tom zápisky v jeho denníku a nález výbušnín v jeho byte, povedal dnes dalaský policajný veliteľ David Brown v rozhovore pre spravodajskú televíziu CNN.

 

Brown ďalej informoval, že 25-ročný strelec na stenu garáže, v ktorej ho neskôr zabila výbušnina prinesená robotom, napísal vlastnou krvou písmená RB. Polícia sa snaží zistiť, čo tieto iniciály znamenajú.

 

Policajný veliteľ v rozhovore obhajoval použitie robota na odstavenie útočníka. Johnson totiž počas kontaktu s políciou, keď okrem iného povedal, že chce zabiť "belochov, najmä policajtov", nielen strieľal, ale sa aj smial, spieval si a hovoril o tom, koľko policajtov asi zabije. "Keby sme nezasiahli, zranil by ešte viac policajtov. Za rovnakých okolností by som to urobil znova," povedal Brown.

 

V niektorých amerických mestách medzitým pokračovali protesty proti nedávnym prípadom zabitia černochov policajtmi, pričom viaceré sprevádzali nepokoje. V meste Saint Paul v štáte Minnesota došlo k zrážkam medzi políciou a prívržencami hnutia Black Lives Matter, pri ktorých utrpelo zranenia 21 príslušníkov bezpečnostných zložiek a viac ako 100 ľudí bolo zatknutých za rušenie verejného poriadku či nepovolené zhromažďovanie.

 

Na demonštrácii v meste Baton Rouge v štáte Louisiana, kde v utorok prišiel o život černoch Alton Sterling, bolo zadržaných viac ako 30 ľudí vrátane DeRaya McKessona, prominentného černošského aktivistu a člena hnutia Black Lives Matter. McKessona zatkol policajt v momente, keď na internet streamoval dianie na ulici. Aktivista tvrdí, že sa ničoho nedopustil, hovorca miestnej polície pre denník The Advocate uviedol, že bol zadržaný, lebo blokoval cestu.

 

V meste San Antonio v štáte Texas ktosi v noci strieľal v blízkosti policajnej centrály. Jedna zo striel zasiahla budovu, ale nikto nebol zranený. V neďalekej uličke sa našlo niekoľko nábojníc. Polícia zadržala jednu osobu, ktorú videli bežať od miesta činu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies