Strelec-vrah z tábora vo Francúzsku bol viac ako podnapitý

NETKY.SK • 26 August 2015, 19:03 • 2 min
Strelec-vrah z tábora vo Francúzsku bol viac ako podnapitý

PARÍŽ - Dôvodne podozrivý zo stredajšej štvornásobnej vraždy v tábore ľudí bez trvalého bydliska v departemente Somme na severe Francúzska, 73-ročný zadržaný muž bol v čase činu pod vplyvom alkoholu, ktorého hladina v krvi predstavovala 2,28 promile.

slovakia

left justify in out

Informáciu zverejnila dnes tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na prokurátora Bernarda Farreta.

 

Prokurátor konkretizoval, že muž, ktorý v tábore vystrelil asi 30-krát z poľovníckej pušky, pripravil o život 19-ročnú mladú ženu, jej starého otca a šesťmesačné dieťa. Štvrtou obeťou sa stal jeden z dvojice policajtov, ktorí sa pokúsili spacifikovať útočníka.

 

 

Druhý z mužov zákona, ako aj trojročné dieťa utrpeli zranenia a skončili v nemocnici. Na tiež zraneného páchateľa uvalili dnes ráno väzbu.

Okolnosti, ktoré viedli ku krviprelievaniu, ešte stále nie sú úplne jasné, avšak podľa prokurátorových slov predchádzala streľbe verbálna výmena názorov medzi rodinnými príslušníkmi.

 

Na udalosť reagovali vyjadrením sústrasti pozostalým tak francúzsky prezident Francois Hollande, ako aj premiér Manuel Valls. Minister vnútra Bernard Cazeneuve sa už dnes stretol s blízkymi zosnulého policajta.

 

Medzi osoby spomínané v súvislosti s táborom a označované príslušným francúzskym termínom gens du voyage, ktorým sa vo francúzskej legislatíve nahradil pred desaťročiami termín nomádi, zaraďujú tamojší občania aj Rómov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona