Strelec vo Fínsku zastrelil starostku a dve novinárky

NETKY.SK • 4 December 2016, 14:56 • 2 min
Strelec vo Fínsku zastrelil starostku a dve novinárky

HELSINKI - Ozbrojený 23-ročný muž zastrelil v sobotu večer v malom meste Imatra na juhovýchode Fínska tri ženy - starostku a dve miestne novinárky. K bezhlavej streľbe do náhodne vybraných obetí došlo vo štvrti známej nočným životom. Informovala o tom dnes polícia. Podozrivého muža zadržali.

slovakia

left justify in out

Tri ženy boli zastrelené v zóne pre chodcov pred reštauráciou, krátko pred príchodom auta s policajnou hliadkou na miesto činu okolo sobotňajšej polnoci. Informovala o tom policajná hovorkyňa Heli Jämsénová-Turkkiová. Dve ženy boli vo veku tesne po päťdesiatke a jedna bola tridsiatnička.

 

Polícia zadržala 23-ročného miestneho muža, ktorý pri zatýkaní nekládol odpor. Všetky obete mali mnohopočetné strelné poranenia hlavy a tela, spôsobené puškou. Motív zločinu zatiaľ nie je známy.

 

Imatra, ktorá má 28.000 obyvateľov, sa nachádza približne 230 kilometrov východne od fínskeho hlavného mesta Helsinki.

 

Predstavitelia Imatry sa rozhodli otvoriť krízové centrum. Streľba sa totiž odohrala priamo v strede mesta neďaleko reštaurácií a nočných klubov. Centrum bolo v čase streľby plné ľudí a v takom malom meste je to obrovský incident a veľa ľudí je šokovaných, informovali predstavitelia.

 

Fínsko, krajina s 5,4 milióna obyvateľov, má silné poľovnícke tradície a je tam 650.000 oficiálne registrovaných držiteľov strelných zbraní, ale zločiny spáchané takýmito zbraňami sú neobvyklé. Po dvoch krvavých streľbách v školách začiatkom tohto desaťročia však krajina sprísnila zákony týkajúce sa zbraní.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies