Strelec víťazného gólu Skalický: Bolo jedno, kto ten gól dal

NETKY.SK • 7 Január 2015, 15:38 • 2 min
Strelec víťazného gólu Skalický: Bolo jedno, kto ten gól dal

BRATISLAVA - Slovenský hokejista Pavol Skalický zaznamenal na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov jediný gól, ale z pohľadu konečného umiestnenia bol jeho presný zásah pre tím trénera Ernesta Bokroša kľúčový.

slovakia

left justify in out

Šikovný pravý krídelník skóroval v súboji o 3. miesto proti Švédsku, keď po prihrávke kapitána Martina Réwaya zvýšil v úvode tretej tretiny na 3:2. Ako sa neskôr ukázalo, išlo o víťazný gól a mladí Slováci aj vďaka tomu získali na turnaji v Kanade bronzové medaily.
     

"Skórovať ako jednotlivec je len čiastkový úspech. V tom momente bolo jedno, kto ten gól dal. Hlavné bolo, že sme hrali a uspeli ako kolektív," usmieval sa Skalický, ktorý sa v stredu so spoluhráčmi a realizačným tímom vrátili na Slovensko z úspešného vystúpenia v zámorí. Na odchovancovi spišskonovoveského hokeja bola vidieť únava po dlhom lete, ale prevládali v ňom najmä príjemné pocity. "Pomaly dochádza mne i celému tímu, čo sme v Kanade dokázali. Samozrejme, postupom času si to budeme uvedomovať viac a viac. Sú to úžasné pocity, nedá sa to opísať. Prial by som to zažiť každému," vyznal sa Skalický.
     

Mladý útočník bol z turnaja v kolíske hokeja unesený. "Bol to výnimočný zážitok. V Kanade sú skvelí ľudia, ktorí žijú hokejom. Na zápasoch bola vždy výborná atmosféra, behali mi zimomriavky po tele. Domáci fanúšikovia nám priali šťastie aj vtedy, keď sme hrali proti Kanade. Ich hráči si titul zaslúžili, hrali špičkový hokej," uznal kvality "javorových listov" Skalický. Zároveň si nevedel vynachváliť atmosféru v slovenskom tíme. "Tvorili sme výbornú partiu a keď je správny kolektív, dá sa dokázať všetko. Mali sme kvalitného brankára s top formou, ktorý nás podržal v kľúčových momentoch. My sme dali góly keď bolo treba, hrali sme dobrú defenzívu, všetko do seba zapadlo. Tréneri nás kvalitne pripravili a správne motivovali na každý zápas. Do Kanady sme odchádzali s malou dušičkou, každý rozprával iba o tom, ako zdolať Nemecko a vyhnúť sa boju o záchranu,  ale my sme sa vrátili s bronzom."
     

Skalický onedlho zamieri do krajiny, ktorú v boji o 3. miesto položil do kolien jeho víťazný gól. Vo Švédsku absolvuje trojmesačnú skúšku v tíme z Örebra, kdepôsobí aj jeho krajan brankár Július Hudáček. "Už pred šampionátom som vedel, že tam asi pôjdem. Počas turnaja sa doladili detaily. Odchádzam na budúci týždeň, uvidíme, ako to dopadne. Každopádne som rád, že som dostal príležitosť hrať hokej v zahraničí. Radšej by som hral za mužov ako v juniorke, ale to bude závisieť od mojich výkonov a potom od trénerov. Najdôležitejšie pre mňa osobne bude, aby som sa tam uchytil a ukázal, že niečo vo mne je," dodal Skalický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona