Streľba v Amerike: Muž začal strieľať na vojakov, štyria mŕtvi

NETKY.SK • 17 Júl 2015, 06:59 • 2 min
Streľba v Amerike: Muž začal strieľať na vojakov, štyria mŕtvi

CHATTANOOGA - Štyria príslušníci americkej námornej pechoty a útočník zahynuli dnes pri streleckej dráme v meste Chattanooga v štáte Tennessee na stredovýchode USA. Ozbrojenec strieľal na minimálne dvoch miestach vrátane miestneho náborového strediska americkej armády. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na oficiálne miesta a médiá.

slovakia

left justify in out

Spravodajská stanica CBS citujúc miestnu políciu informovala o smrti útočníka niekoľko hodín od prvých správ o streľbe, ktoré sa objavili asi hodinu pred poludním miestneho času.

 

Podľa amerického predstaviteľa si incident vyžiadal päť obetí na životoch vrátane útočníka, zranenia utrpeli ďalšie tri osoby.

 

Svedkovia potvrdili, že bezpečnostné zložky uzavreli celú oblasť. Polícia mesta ležiaceho na rieke Tennessee prostredníctvom sociálnej siete Twitter oznámila, že dráma sa skončila, situáciu má pod kontrolou a detaily oznámi neskôr v priebehu dňa.

 

Ozbrojenec strieľal najmenej na dvoch miestach náborových centier amerického námorníctva vzdialených približne desať kilometrov od seba. Média uviedli, že ozbrojenec útočil z auta.

 

Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) uviedol, že akékoľvek špekulácie o motívoch činu útočníka, ktorý v meste Chattanooga v americkom štáte Tennessee zastrelil vo štvrtok štyroch príslušníkov námornej pechoty, sú nateraz predčasné. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

 

Strelec, ktorého FBI identifikovala ako 24-ročného Mohammoda Youssufa Abdulazeeza, bol pri prestrelke s políciou smrteľne zranený.

 

"Hoci je zatiaľ predčasné špekulovať o motívoch strelca, túto tragédiu dôkladne vyšetríme a o nových zisteniach budeme informovať," uvádza sa vo vyhlásení FBI.

 

"Prišli sme o policajta," povedal starosta mesta Chattanooga Andy Berke novinárom a incident nazval "strašnou situáciou". Na mieste incidentu zasahuje tiež Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI). Obyvateľov mesta vyzvali, aby nevychádzali a ostali v budovách.

 

Mesto s viac ako 173.000 obyvateľmi leží na juhovýchode štátu Tennessee neďaleko hraníc so štátom Georgia.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies