Strelec prvého zlatého gólu Bierhoff: Spomínam naňho často

NETKY.SK • 30 Jún 2016, 15:09 • 2 min
Strelec prvého zlatého gólu Bierhoff: Spomínam naňho často

PARÍŽ - Jednu vec Oliverovi Bierhoffovi už nikdy nikto nevezme. Súčasný manažér nemeckej futbalovej reprezentácie sa pred 20 rokmi stal sa prvým hráčom, ktorý na vrcholnom podujatí (MS alebo ME, pozn.) strelil tzv. zlatý gól.

slovakia

left justify in out

Udialo sa tak 30. júna 1996 vo finále ME v Anglicku medzi Českom a Nemeckom. Duel sa v riadnom hracom čase skončil remízou 1:1, skóre otvoril v 59. min Čech Patrik Berger strelou z pokutového kopu, o 14 minút neskôr vyrovnal presnou hlavičkou Bierhoff. Druhá hviezdna chvíľa vtedajšieho hráča Udinese Calcio prišla v 95. min: spracoval si center Jürgena Klinsmanna a jeho nie príliš umiestnená strela prekĺzla gólmanovi Petrovi Koubovi do bránky.

 

"Spomínam si na to naozaj veľmi rád. S takým niečím som nikdy nemal skúsenosť, keď táto chvíľa náhle prišla. Keď som strelil gól na 2:1, pomyslel som si: ´Bože môj, zápas sa skončil´," povedal Bierhoff pre agentúru DPA.

 

"Bol by som šťastný, ak by som o tom nikdy nepočul," žartovne vyhlásil nemecký tréner Joachim Löw. "Oliver Bierhoff o tom totiž rozpráva pri každej príležitosti. Samozrejme, spomienky na tento úspech nemeckého futbalu sú stimulom pre mužstvo okolo Manuela Neuera, aby pre našu krajinu vybojovali štvrtý titul majstrov Európy," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies