Strelec Kopp sa pokúsi o svoj tretí prienik do finále: Medaila mi zatiaľ uniká

NETKY.SK • 14 Február 2017, 14:47 • 2 min
Strelec Kopp sa pokúsi o svoj tretí prienik do finále: Medaila mi zatiaľ uniká

BRATISLAVA - Športoví strelci majú pred sebou dva vrcholy vzduchovkovej sezóny. Prvým budú majstrovstvá Slovenska v Šali (24. - 26. 2. 2017) a potom európsky šampionát v slovinskom Maribore (8. - 11. 3.). Na oboch podujatiach sa predstaví aj slovenský reprezentant Pavol Kopp.

slovakia

left justify in out

"Aktuálnu sezónu som rozbehol celkom dobre. V decembri som uspel na pretekoch v Plzni, v novom kalendárnom roku som sa začal venovať objemom a teraz, keď do M-SR zostávajú necelé dva a do ME tri týždne, prichádza tá najdôležitejšia fáza - dolaďovacia časť. Moja forma zatiaľ vyzerá nádejne," uviedol Kopp na utorkovej tlačovej besede Športového centra polície (ŠCP), ktorého je členom. K svojim ambíciám na prvom medzinárodnom vrchole tohto roka poznamenal: "Hoci vzduchovka nie je moja najsilnejšia disciplína, už som v nej dosiahol nejaké finálové umiestnenia. Zatiaľ to aj podľa výsledkov v rozbehnutej sezóne vyzerá tak, že by som mohol pomýšľať na prvú osmičku. Verím, že by sa to mohlo podariť aj v Maribore." 

    Kopp, ktorý už bol vo vzduchovej pištoli 60 v kategórii mužov štvrtý v Moskve 2006 a šiesty v Prahe 2009. Na ME 2017 v Slovinsku sa pokúsi o svoj tretí prienik do finále. "Medaila mi zatiaľ uniká, ale stále tvrdím, že dostať sa do finále je super. Potom je to už lotéria, kde rozhodujú pevnejšie nervy. V nabitej európskej konkurencii nie je zlé ani 9. či 10. miesto, ale finálová účasť by ma veľmi potešila," povedal martinský rodák, ktorý sa v Maribore premiérovo predstaví aj v súťaži v mixe po boku Jany Zemčákovej: "Mix budem strieľať prvýkrát. Naša vzduchovková jednotka Juraj Tužinský sa zriekol možnosti štartu, a tak som dostal príležitosť ja. Uvítal som túto možnosť, každé preteky sú pre mňa dobrá skúsenosť."


    V novom formáte bude na vzduchovkových ME aj súťaž družstiev, v ktorej bude Slovensko reprezentovať nádejná trojica Juraj Tužinský, Pavol Kopp a Peter Baláž.

 

"Myslím si, že tiež by sme mohli uspieť a dostať sa do osmičky, ktorá bude môcť potom bojovať o medailové umiestnenia," odhadol šance slovenského tria 38-ročný skúsený reprezentant.


    Zverenec trénera Ivana Némethyho dosiahol najväčšie úspechy v ľubovoľnej pištoli, v ktorej má na konte 5. priečku z OH 2008 v Pekingu a 7. pozíciu z OH 2016 v Riu de Janeiro, ako aj striebro z EH 2015 v Baku. Túto disciplínu chcú však vyradiť z olympijského programu. "Bol som z tejto informácie sklamaný, ale musím sa prispôsobiť. Sústredím sa potom len na vzduchovku, budem mať viac času venovať sa jej. Plánujem si tento rok kúpiť aj novú zbraň. Značku nemením, pôjde len o novší model. Chcem si na ňu čo najlepšie zvyknúť. Je to pre mňa výzva dostať sa na OH 2020 do Tokia aj v tejto disciplíne," dodal trojnásobný účastník OH.
 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies