Strelec Bartánus: Zlomové bolo, že sme sa nezlomili

NETKY.SK • 23 September 2015, 10:48 • 2 min
Strelec Bartánus: Zlomové bolo, že sme sa nezlomili

KOŠICE - V najvyššej domácej súťaži strelil v tejto sezóne Marek Bartánus len jeden gól a úradujúci hokejoví majstri z Košíc v piatich zápasoch iba deväťkrát rozvlnili sieť za súperovými brankármi.

slovakia

left justify in out

Prišlo však prvé šestnásťfinále Ligy majstrov so švédskym vicemajstrom Skelleftea AIK a všetko sa zrazu zmenilo. Proti favorizovanému semifinalistovi LM z vlaňajška Bartánus dvakrát skóroval a Košičania sa pred vyše 5-tisícovou kulisou v Steel Aréne tešili zo senzačného triumfu 4:3. Kto by to bol povedal po prvej tretine, ktorú domáci prehrali na strely na bránku 3:23 a na góly 0:1 a ešte v 55. min tesne zaostávali 2:3. "Vedeli sme, že na nás vybehnú. Čo sa však dialo v prvej tretine, to som ešte asi nevidel, koľko mali striel. V druhej tretine sme už aj my niečo vymysleli dopredu a v tretej to bolo už z našej strany perfektné," glosoval spokojný Marek Bartánus pred médiami.

Jeho góly - presilovkový na 1:2 a z vydarenej priamočiarej akcie na 2:2 boli nielen pekné, ale aj dôležité z pohľadu vývoja celého zápasu. "Víťazstvo sme si zaslúžili. Som rád za všetkých hráčov. Napriek prehrám v domácej ligovej súťaži bola v kabíne stále pozitívna energia. Verili sme, že sa nakopneme a pôjde to už len správnym smerom," pokračoval Bartánus. Na otázku, čo by vybral za zlomový moment v prvom šestnásťfinálovom stretnutí LM, odpovedal: "Zlom bol v tom, že sme sa nezlomili. Košice nie sú v žiadnej kríze, hoci si to mnohí mysleli."

Viacerí košickí útočníci označili za muža zápasu brankára Marcela Melicherčíka, ktorý chytal po zranení iba druhý zápas. On sa len pousmial. "To ja sa musím poďakovať chlapcom, oni podali perfektný výkon. Začali sme ustráchane, ale to je proti favoritovi normálne. Predsa len to bolo mužstvo z inej ligy, nemohli sme sa na nich vrhnúť a čakať, že ich len tak ´potočíme´,“ vravel Melicherčík a ďalej pokračoval: "V prvej tretine mali veľa striel, ale nejaké veľké šance ani nie, vyložene to predo mnou nehorelo. V druhej tretine sme si už viac verili na puku a súpera sme do konca zápasu príliš do šancí nepúšťali. Dali sme aj dotlačený gól, ale to k tomu patrí. V nedeľu proti Piešťanom sme nemohli skórovať a teraz sme vyťažili z menšieho množstva šancí oveľa viac. "

O necelé dva týždne 6. októbra čaká na košických hráčov odveta na "horúcom" švédskom ľade. Po nečakanej výhre 4:3 v domácom súboji nie je ani téma prípadného postupu tabu. "Odveta? Neponúknu nám to zadarmo, bude to tvrdšie, možno agresívnejšie, ale nebojíme sa," dodal odhodlane Marek Bartánus.


ds;mj



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies