Strelci zabili pred veľvyslanectvom Nigeru v Káhire ochrankára

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 08:11 • 2 min
Strelci zabili pred veľvyslanectvom Nigeru v Káhire ochrankára

KÁHIRA - Neznámi útočníci zastrelili dnes v skorých ranných hodinách pred veľvyslanectvom Nigeru v egyptskej metropole Káhira ochrankára.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na egyptské ministerstvo vnútra. Strelci v aute spustili paľbu na ochrankárov pred nigerskou ambasádou okolo 01.00 h miestneho času, spresnilo ministerstvo. Bezpečnostné služby pátrajú po útočníkoch.

 

K zodpovednosti za tento útok v Gíze, ktorá je súčasťou väčšej káhirskej aglomerácie, sa bezprostredne neprihlásil.

Egypt sužuje povstanie, ktoré má bašty najmä na severe Sinajského polostrova. O polovice roka 2013, keď vtedajší armádny veliteľ Abdal Fattáh Sísí zvrhol islamistického prezidenta Muhammada Mursího po protestoch Egypťanov proti jeho spôsobu vládnutia, si už toto povstanie vyžiadalo stovky životov policajtov i vojakov.

 

Hoci k najkrvavejším útokom dochádza na Sinaji, militanti útočia na bezpečnostné sily a umiestňujú bomby už aj v Káhire či v ďalších mestách. Začiatkom tohto mesiaca podnikli militanti aj bombový útok na talianske veľvyslanectvo v Káhire pričom ho vážne poškodili.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies