Strelca z veliteľstva námorníctva prepustili v roku 2011 z námorných záloh

NETKY.SK • 17 September 2013, 07:55 • 2 min
Strelca z veliteľstva námorníctva prepustili v roku 2011 z námorných záloh

WASHINGTON - Aarona Alexisa, 34-ročného strelca v objekte veliteľstva amerického vojenského námorníctva vo Washingtone, ktorý v pondelok pripravil o život najmenej 12 ľudí, prepustili zo záložných síl námorníctva ešte v roku 2011 po sérii pochybení.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters ho opísala ako bývalého príslušníka ozbrojených síl, ktorý bol istý čas budhistom a pracoval v thajskej reštaurácii. Americká FBI identifikovala Alexisa ako možného páchateľa vraždy 12 ľudí na veliteľstve, ktoré sa nachádza neďaleko Bieleho domu v hlavnom meste USA Washingtone. Nie je jasné, či v čase činu pracoval v komplexe ako civilný zamestnanec.

Alexis žil od roku 1998 v štátoch New York, Texas a Washington. V septembri 2010 ho zadržali vo Fort Worth v Texase pre nezákonné vyradenie strelnej zbrane, prípad ale zastavili. Jeho otec Algernon Alexis v telefonickom rozhovore povedal, že jeho syn si v poslednej dobe dopĺňal vzdelanie a pracoval v súkromnom sektore.

Washingtonské veliteľstvo námorníctva je rozsiahly komplex budov obkolesený múrom, ktorý zaberá rozlohu približne 16 mestských blokov. Zariadenie je najstaršou základňou amerického vojnového námorníctva. Vzniklo v roku 1799 na brehu rieky Anacostia ako lodenica a základňa určená na obranu mesta. V budove číslo 197, kde sa streľba odohrala, je umiestnené veliteľstvo námorných systémov a štáb námorných zariadení v oblasti Washingtonu. Pracuje v nej približne 3000 vojenských a civilných zamestnancov. Predstavitelia zatiaľ nevysvetlili, ako sa Aaron Alexis dostal cez niekoľkonásobné bezpečnostné stanovištia komplexu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies