Streľby v Mexiku majú alarmujúcu bilanciu: 11 mŕtvych

NETKY.SK • 20 Máj 2013, 17:03 • 2 min
Streľby v Mexiku majú alarmujúcu bilanciu: 11 mŕtvych

MEXIKO - Najmenej 11 ľudí prišlo o život pri streľbe na dvoch miestach v mexickom štáte Guerrero. Najskôr našli policajti päť tiel a šesť zhorených áut, vzápätí dostali anonymnú informáciu o streľbe v okolí, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Na ceste medzi mestami Apaxtla de Castrejón a Teloloapan objavila polícia v nedeľu večer päť obetí a zhorené vozidlá. Potom sa v meste Apaxtla de Castrejón strieľalo na skupinu hotelových hostí, pričom zahynulo šesť ľudí.
V mexickom štáte Guerrero bojuje niekoľko drogových kartelov o kontrolu nad lukratívnymi pašeráckymi trasami z Južnej Ameriky do Spojených štátov. Okrem toho sa v regióne v minulých mesiacoch sformovala ozbrojená občianska domobrana.
Domobrana chce podľa vlastných vyjadrení chrániť obyvateľstvo pred drogovými kartelmi. Existujú však poznatky, že práve členovia týchto skupín udržiavajú kontakty s organizovaným zločinom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies