Streľbu v Mníchove odsúdili Gauck i Obama

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 07:02 • 2 min
Streľbu v Mníchove odsúdili Gauck i Obama

BERLÍN/WASHINGTON - Nemecký prezident Joachim Gauck reagoval šokovane na dnešný útok v Mníchove, kde pri streľbe v nákupnom centre zahynulo najmenej osem ľudí.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Vražedný útok v Mníchove ma hlboko šokoval," uviedol Gauck vo svojom vyhlásení, ktoré citovala agentúra DPA. Nemecký prezident podľa vlastných slov myslí na obete tohto útoku, ako aj na ľudí, ktorí smútia za svojimi blízkymi alebo majú o nich obavy. Vyjadril tiež solidaritu príslušníkom zasahujúcich zložiek.


Útok v Mníchove odsúdila "tým najostrejším spôsobom" taktiež kancelária prezidenta USA Baracka Obamu. Podľa hovorcu Josha Earnesta, ktorého cituje DPA, zatiaľ "nevieme všetky fakty, viem však, že tento zbabelý čin pripravil o život a zranil mnohých ľudí v jednom z najživších miest Európy".


Samotný prezident Obama predtým osobne ponúkol Nemecku pomoc Washingtonu pri objasňovaní dnešného útoku.
Nemecký minister vnútra Thomas de Maiziere v čase útoku letel do USA na dovolenku, podľa DPA sa však rozhodol okamžite vrátiť do vlasti.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies