Streľbu v losangeleskom supermarkete má na svedomí 28-ročný muž

NETKY.SK • 22 Júl 2018, 09:46 • 2 min
Streľbu v losangeleskom supermarkete má na svedomí 28-ročný muž

LOS ANGELES - Rukojemnícku drámu v supermarkete v americkom meste Los Angeles, ktorá si vyžiadala jednu obeť a najmenej šesť zranených, má na svedomí 28-ročný muž.

slovakia

left justify in out

Po troch hodinách vyjednávania s políciou sa vzdal a následne bol zadržaný, informuje agentúra DPA.

 

Prvé informácie hovorili, že ide o tínedžera, uviedla spravodajská stanica CNN. Podozrivý muž najprv postrelil svoju starú matku a následne aj ďalšiu mladšiu ženu. Potom ušiel na aute svojej starej matky, s ktorým havaroval pred budovou supermarketu.

 

Pred budovou niekoľkokrát vystrelil a následne vtrhol do preplneného supermarketu, kde sa zabarikádoval a množstvo ľudí si vzal za rukojemníkov, uviedla losangeleská polícia na sociálnej sieti Twitter. V tom čase sa v obchode podľa novín Los Angeles Times nachádzalo od 40 do 50 ľudí. Jeden zo svedkov pre noviny uviedol, že "guľky lietali všade, pred obchodom aj cez parkovisko".

 

Niektorí zákazníci okamžite z obchodu vybehli a polícia obkľúčila budovu. Počas trojhodinovej drámy niekoľko ľudí vyšlo zo supermarketu s rukami nad hlavou. Niekoľko zamestnancov vyliezlo von zadným oknom na reťazovom rebríku, uvádza CNN.

 

Po vyše trojhodinovom vyjednávaní s políciou sa ozbrojený muž vzdal. Podľa CNN prišla v budove supermarketu o život jedna žena a ďalších šesť osôb vo veku od 12 do 81 rokov hospitalizovali so zraneniami. V prípade obete ide podľa médií o zamestnankyňu supermarketu, ktorá tam pracovala štyri až päť rokov.

 

Samotný páchateľ útoku utrpel počas prestrelky s políciou zranenie na ľavom ramene. Stará matka muža, ktorú postrelil najmenej sedemkrát, sa po operácii nachádzala v kritickom stave, uviedli noviny Los Angeles Times.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies