Streľbu pri hraniciach s Izraelom neprežil mladý Palestínčan

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 16:10 • 2 min
Streľbu pri hraniciach s Izraelom neprežil mladý Palestínčan

GAZA - Palestínsky mladík podľahol v piatok strelným zraneniam po tom, ako izraelskí vojaci spustili streľbu v blízkosti hraníc Izraela s pásmom Gazy. S odvolaním sa na oznámenie ministerstva zdravotníctva v Gaze o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročného mladíka postrelili do hlavy, dodalo ministerstvo. Okolnosti piatkového incidentu nespresnilo. Izraelská armáda potvrdila, že sa zmieneným incidentom zaoberá.

 

Ako upozornila agentúra AP, Palestínčania sa v piatok schádzajú na štvrtom proteste pri hraniciach s Izraelom. Cieľom protestov je prelomenie pozemnej, námornej a vzdušnej blokády pásma Gazy, v ktorom vládne islamské militantné hnutie Hamas.

 

Zrážky medzi palestínskymi demonštrantmi a izraelskými bezpečnostnými silami na hraniciach medzi Izraelom a pásmom Gazy si od 30. marca vyžiadali životy 28 Palestínčanov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona