Streľbu na Kryme majú na svedomí snajperi, ide o provokáciu ako na Majdane!

NETKY.SK • 19 Marec 2014, 13:39 • 2 min
Streľbu na Kryme majú na svedomí snajperi, ide o provokáciu ako na Majdane!

MOSKVA - Predseda ruskej Štátnej dumy - dolnej komory parlamentu - Sergej Naryškin považuje streľbu ostreľovačov, ktorú zaznamenali v utorok v Simferopole, za provokáciu porovnateľnú s tými, k akým dochádzalo počas nedávnych protivládnych protestov na Námestí nezávislosti v Kyjeve.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podčiarkol, že šlo "o prvé výstrely", ktoré zazneli na území Krymu od vyostrenia situácie súvisiacej so želaním krymskej vlády pripojiť sa k Ruskej federácii. "Je to provokácia, veľmi podobná na tie, ktoré boli na Majdane. Ide o špinavosť so snajpermi," uviedol Naryškin. Dodal, že krymská vláda zaobchádza s ukrajinskými vojakmi pokojne a rešpektuje ich ľudské práva.

 

Krymské ministerstvo vnútra dnes informovalo, že útok snajpera v Simferopole si vyžiadal dve obete a dvoch zranených, informovala agentúra RIA Novosti. Podľa agentúry ITAR-TASS obeťou je jeden ukrajinský vojak a jeden príslušník domobrany. Obe strany majú aj po jednom ranenom.

 

Veliteľ ruskej Čiernomorskej flotily Aleksandr Vitko považuje tento incident - podobne ako Naryškin - za provokáciu podobnú Majdanu. Vitko dnes varoval všetkých vojakov, "a predovšetkým" vojakov vojenského ukrajinského námorníctva, pred použitím strelných zbraní. Pripomenul, že velenie ruskej flotily už 14. marca upozornilo na prípravu provokácií na Kryme. "To, k čomu došlo, je jednoznačne provokácia," zdôraznil Vitko. Kriticky dodal, že "horúce hlavy v Kyjeve povolili (svojim vojakom) použitie zbraní". 

 

 

Nedávno unikol na internet telefonický rozhovor medzi šédfkou diplomacie EÚ Catherine Ashtonovou a estónskym ministrom zahraničia Urmasom Payetom, v ktorom Estónec povedal, že snajperov z Majdanu nenajal Janukovyč, ale jeho oponenti. Viac sa dočítate TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies