Ďalší teroristický čin v Európe?! V sarajevskej stávkovej kancelárii zomreli dvaja vojaci

NETKY.SK • 19 November 2015, 17:05 • 2 min
Ďalší teroristický čin v Európe?! V sarajevskej stávkovej kancelárii zomreli dvaja vojaci

SARAJEVO - Dvaja príslušníci ozbrojených síl Bosny a Hercegoviny zahynuli v stredu neskoro večer v bosnianskej metropole Sarajevo, keď na nich v stávkovej kancelárii neďaleko kasární v okrajovej štvrti mesta spustil paľbu neznámy útočník. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Neznámy útočník strieľal z automatickej zbrane, pričom usmrtil dvoch príslušníkov bosnianskych ozbrojených síl," uviedol hovorca polície v Sarajeve Irfan Nefič. Podľa Nefiča páchateľ počas úteku z miesta činu strieľal aj na autobus mestskej hromadnej dopravy, pričom úlomky skla zranili vodiča a dvoch cestujúcich.

 

Očití svedkovia incidentu uviedli, že strelec bol pravdepodobne príslušníkom ultrakonzervatívneho hnutia bosnianskych salafistov, čo však policajný hovorca nemohol potvrdiť.

 

Podľa šéfa polície v Sarajeve Dragana Lukača je zatiaľ predčasné hovoriť o tom, či išlo o teroristický čin alebo jednoducho o vraždu. "Mali by sme počkať na závery vyšetrovania," dodal Lukač.

 

Salafizmus je radikálna odnož sunnitskej verzie islamu, ktorá volá po návrate k pôvodnému učeniu podľa Koránu a tzv. sunny, čiže zvykového práva.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies