Streľba v reštaurácii vo Švédsku si vyžiadala najmenej dve obete

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 06:43 • 2 min
Streľba v reštaurácii vo Švédsku si vyžiadala najmenej dve obete

ŠTOKHOLM - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a niekoľko ďalších utrpelo zranenia pri streľbe v reštaurácii vo švédskom meste Göteborg, informovala dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

K incidentu došlo v stredu večer vo štvrti Biskopsgarden, ktorá je známa násilnosťami medzi gangmi, uviedla hovorkyňa polície Ulla Brehmová. Podľa nej je však príliš skoro špekulovať o motíve činu, hoci existujú náznaky, že sú za tým gangy.

 

"Absolútne nič nenaznačuje tomu, že išlo o terorizmus," zdôraznila. Polícia ďalšie podrobnosti nezverejnila, len informovala, že prebieha vyšetrovanie. Jeden zo svedkov pre švédsku televíziu SVT uviedol, že do reštaurácie vstúpili dvaja muži a začali strieľať z automatických zbraní.

 

"Nemal som šancu premýšľať o tom, čo sa deje. Potom som videl, ako krváca môj priateľ. Snažil som sa mu rukou zastaviť krvácanie," povedal svedok. Göteborg sa nachádza na juhozápade Švédska a je druhým najväčším mestom v krajine, dodala AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies