Streľba v Moskve! Antirúškarovi praskli nervy a začal páliť do okoloidúcich

NETKY.SK • 7 December 2021, 21:49 • 2 min
Streľba v Moskve! Antirúškarovi praskli nervy a začal páliť do okoloidúcich

MOSKVA - Strelec spustil paľbu v stredisku verejných služieb v Moskve. Počas útoku zabil dvoch ľudí a štyroch ďalších zranil. Medzi obeťami je aj jedno dieťa.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa ruského ministerstva vnútra Irina Volková uviedla, že podozrivý je 45-ročný Moskovčan. Ako tiež informovala, medzi zranenými je aj desaťročné dievča. Informovala o tom agentúra SITA.


Starosta ruskej metropoly Sergej Sobjanin na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter verejnosť upokojil, že podozrivý skončil v putách polície. Žiadne detaily však neuviedol. Incident sa odohral v juhovýchodnej časti mesta. Traja zo štyroch zranených sú vo vážnom stave.

 



Štátna tlačová agentúra Tass informovala, s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z radov orgánov činných v trestnom konaní, že muž vytiahol zbraň a začal strieľať po hádke s ochrankárom, ktorý ho požiadal, aby si dal na tvár rúško. Nosenie rúšok je v takýchto zariadeniach povinné.

Na mieste streľby mali policajti nájsť pištoľ Glock. Vlastníctvo ručných a iných zbraní s krátkou hlavňou je v Rusku prísne obmedzené. Môžu ich vlastniť iba profesionálni športoví strelci a zbrane musia byť uložené v streleckých kluboch.

 


Ruský vyšetrovací výbor začal v súvislosti so streľbou vyšetrovanie na základe obvinení z vraždy a nelegálneho obchodovania so zbraňami. V prípade odsúdenia útočníkovi hrozí doživotné väzenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies