Milan Kňažko vo svojej vile postrelil zlodeja: Ukradol toho strašne veľa

NETKY.SK • 11 Január 2017, 09:43 • 2 min
Milan Kňažko vo svojej vile postrelil zlodeja: Ukradol toho strašne veľa

BRATISLAVA – V Bratislave sa odohrala dráma v dome herca a bývalého politika Milana Kňažka.

slovakia

left justify in out

Podľa denníka Nový Čas sa do vily na Slavíne, v ktorej býva Milan Kňažko, dostal zlodej. Podľa informácií denníka sa mal Kňažko brániť vlastnou, legálne držanou zbraňou, ktorou ho mal postreliť.

 

"Je to pravda, bol tam lupič," povedal v telefonickom rozhovore pre TASR. Bližšie podrobnosti celého incidentu uviesť odmietol, nakoľko vyšetrovanie tohto prípadu stále prebieha. "Ešte som nebol vypočutý," doplnil s tým, že by to nebolo správne, keby sa teraz ku kauze bližšie vyjadroval. "Ukradol toho strašne veľa, ale keďže tam zosta, tak polícia zaistila všetko, čo ukradol," povedal Kňažko pre TV Markíza.

 

Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OSZZS) pre TASR uviedol, že na žiadosť polície mali dnes o 1.34 h výjazd na Havlíčkovu ulicu v Bratislave. "Polícia nám oznámila, že zadržala páchateľa so strelným poranením dolnej končatiny, 49-ročného muža sme ošetrili a previezli do nemocnice," uviedol Minár.

 

Vyšetrovanie udalosti na Havlíčkovej ulici potvrdila aj polícia. "Dnes v nočných hodinách sme prijali oznámenie o vlámaní sa do jedného z rodinných domov v mestskej časti Bratislava-Staré Mesto. Policajti v tejto súvislosti vykonávajú na Havlíčkovej ulici všetky neodkladné a neopakovateľné úkony. Poskytnutie bližších informácií v súčasnosti nie je možné, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci. Bližšie informácie poskytneme, ak to procesná situácia umožní," dodala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

 

"Medializovaný prípad expolitika Kňažka by sa dal riešiť podľa ustanovení Trestného zákona ako okolnosť vylučujúca protiprávnosť, pričom, samozrejme, posúdením všetkých konkrétnych okolností prípadu by prichádzali do úvahy buď ustanovenie o nutnej obrane, alebo špeciálne ustanovenie paragrafu 26 Trestného zákona o oprávnenom použití zbrane. To prvé ustanovenie o nutnej obrane je prípad, keď obranca je oprávnený sa brániť v prípade hroziaceho alebo trvajúceho útoku na záujem chránený Trestným zákonom, čo je teda buď útok na život, zdravie alebo majetok. Samozrejme, tu sú určité limity, že tá obrana nesmie byť celkom zjavne neprimeraná útoku, alebo inak povedané, nesmie byť tá obrana v celkom zjavnom nepomere k tomu útoku," uviedol pre TASR slovenský odborník na trestné právo, bývalý šéf slovenských vyšetrovateľov generál Jaroslav Ivor.

 

"Druhý prípad, to je prípad, ak niekto môže legálne použiť zbraň v obydlí v prípade, že iná osoba vnikne do tohto obydlia neoprávnene alebo sa v tomto obydlí neoprávnene zdržuje. V takom prípade sa teda takéto použitie zbrane na ochranu života, zdravia alebo majetku považuje taktiež za konanie v súlade so zákonom. Tu je jedna jediná hranica alebo limit, ktorý spočíva v tom, že takúto osobu nemožno úmyselne usmrtiť. Možno jej spôsobiť ublíženie na zdraví alebo ťažkú ujmu na zdraví," objasnil exšéf slovenských vyšetrovateľov.

 

Milan Kňažko je slovenský herec a bývalý politik. V októbri 1989 ako jediný v Československej socialistickej republike (ČSSR) vrátil titul Zaslúžilý umelec pre nesúhlas s politikou vtedajšieho režimu. Ešte predtým podpísal výzvu Niekoľko viet.

 

Po Novembri 1989 sa venoval politike, zastával post ministra zahraničných vecí aj ministra kultúry. Kandidoval za prezidenta aj primátora Bratislavy.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona