Streľba v Chattanooge má piatu obeť, jeden zo zranených zomrel

NETKY.SK • 18 Júl 2015, 18:48 • 2 min
Streľba v Chattanooge má piatu obeť, jeden zo zranených zomrel

CHATTANOOGA - Poddôstojník amerického vojenského námorníctva podľahol dnes zraneniam, ktoré utrpel pri tohtotýždňovej streľbe v meste Chattanooga v štáte Tennessee, oznámili námorné sily USA. Počet ľudí, ktorých útočník zabil, sa tým zvýšil na päť.

slovakia

left justify in out

Americké úrady uviedli, že Mohammod Youssuf Abdulazeez, 24-ročný americký občan pochádzajúci z Kuvajtu, vo štvrtok strieľal pred armádnym náborovým strediskom a desať kilometrov vzdialeným výcvikovým centrom pred tým, ako sám zahynul pri prestrelke s políciou.


Krátke oznámenie námorných síl neuvádza meno zosnulého poddôstojníka ani jeho vek alebo ďalšie podrobnosti. Jeho nevlastná stará matka však informovala, že ide o Randalla Smitha z dediny Paulding v štáte Ohio, ktorý za sebou zanechal manželku a tri malé dcéry, uviedla agentúra Reuters.


Pri útoku prišli o život tiež štyria príslušníci námornej pechoty a zranenia utrpeli dvaja ďalší ľudia, člen námornej pechoty a policajt.


Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v piatok oznámil, že prípad naďalej vyšetruje ako teroristický čin a že je "predčasné" špekulovať o motíve. Vyšetrovatelia skúmajú všetky cesty páchateľa do zahraničia a v tejto súvislosti sa obrátili na partnerov vo svete.


Abdulazeez minulý rok počas sedemmesačnej cesty navštívil Jordánsko a možno aj ďalšie krajiny na Blízkom východe, vyplýva z vyjadrení amerických predstaviteľov. Vyšetrovatelia preverujú, či bol inšpirovaný islamskými militantmi a spojený s nejakou skupinou alebo či išlo o ďalšieho útočiaceho "osamelého vlka".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies