Streľba v belehradskej škole z 3. mája si vyžiadala desiatu obeť

NETKY.SK • 15 Máj 2023, 15:30 • 2 min
Streľba v belehradskej škole z 3. mája si vyžiadala desiatu obeť

ZÁHREB/BELEHRAD - Dievča, ktoré utrpelo vážne zranenia, keď jej spolužiak 3. mája spustil streľbu v jednej zo škôl v Belehrade, v pondelok napriek snahe lekárov zomrelo.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra HINA, ktorá dodala, že dievča sa stalo desiatou obeťou vôbec prvej masovej streľby v škole v Srbsku. Len 13-ročný chlapec 3. mája zastrelil ôsmich spolužiakov a ochrankára školy a zranil ďalších šesť školákov a jedného učiteľa. Páchateľa streľby zatkli a umiestnili do psychiatrickej liečebne pre mladistvých, pretože vzhľadom na svoj vek nemôže byť za zločin trestne zodpovedný. Jeho otec je vo väzbe.

 

HINA pripomenula, že deň po streľbe v Základnej škole Vladislava Ribnikara v Belehrade 21-ročný strelec v dvoch dedinách pri meste Mladenovac zabil osem ľudí a zranil ďalších 14. Muža, ktorý sa k činu priznal, stíhajú väzobne. Vo väzbe je aj jeho otec. V súvislosti s týmito bezprecedentnými masovými streľbami v novodobej histórii Srbska sa v krajine začala kampaň za dobrovoľné odovzdanie nezákonne držaných zbraní, munície a výbušných zariadení. Do nedele bolo odovzdaných 13.500 kusov zbraní a desaťtisíce kusov munície. Kampaň sa končí 8. júna, odkedy budú platiť prísne tresty za nelegálne držanie zbraní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies