FOTO Streľba pri Ružomberku: Muž napadol policajtov nožom, tí ho zastrelili

NETKY.SK • 27 Január 2016, 14:55 • 2 min
FOTO Streľba pri Ružomberku: Muž napadol policajtov nožom, tí ho zastrelili

LISKOVÁ - V utorok 26. januára večer zahynul po policajnej streľbe v Liskovej v okrese Ružomberok 45-ročný Ferdinand P. Na policajtov útočil nožom, napokon proti nemu použili zbraň. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

slovakia

left justify in out

Policajná hliadka spoločne so súdnym znalcom z odboru psychiatria bola vo večerných hodinách privolaná do obce Lisková, kde mal lekár vykonať vyšetrenie duševného stavu 45-ročného muža. "Po príchode do rodinného domu muž najskôr slovne a následne fyzicky vojenským nožom v ruke napadol policajta. V chodbe domu bodol policajta do pravého stehna," uviedla Balogová s tým, že policajt aj s lekárom vybehli z domu k policajnej hliadke. Podľa jej ďalších slov mal útočník vybehnúť za nimi a vyhrážal sa zabitím aj ostatným dvom policajtom.

 

"Policajti vyzvali muža, aby upustil od svojho protiprávneho konania, muž na opakované výzvy nereagoval, na čo policajti použili varovný výstrel do vzduchu. Muž sa vrátil do domu, medzitým boli na miesto privolané ďalšie policajné hliadky. O niekoľko desiatok minút vyšiel muž z domu a s vojenským nožom v ruke a vyhrážkami, že ich zabije, sa rozbehol smerom k policajnej hliadke," pokračuje žilinská krajská policajná hovorkyňa. Policajti podľa nej opäť muža vyzvali, aby upustil od svojho konania, na výzvy nereagoval, na čo policajti použili varovný výstrel do vzduchu. "Z dôvodu bezprostredného ohrozenia života a zdravia a po neuposlúchnutých márnych výzvach použili policajti proti útočníkovi zbraň. Útočník bol zasiahnutý niekoľkými strelami do spodnej časti tela. Na miesto boli ihneď privolaní pracovníci RZP, ktorí muža previezli do nemocnice, v nej muž zraneniam podľahol," dodala.

 

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Ružomberku začal trestné stíhanie vo veci trestného činu útoku na verejného činiteľa. V súvislosti s použitím donucovacích prostriedkov sa prípadu venuje vyšetrovateľ Inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies