Streľba pred policajnou centrálou v Turecku: Mŕtva útočníčka mala pri sebe pušku a granáty

NETKY.SK • 2 Apríl 2015, 06:38 • 2 min
Streľba pred policajnou centrálou v Turecku: Mŕtva útočníčka mala pri sebe pušku a granáty

ISTANBUL - Turecká polícia v stredu pred svojou centrálou v Istanbule spustila paľbu na dve osoby, ktoré sa chystali spáchať útok, pričom podľa miestnych médií jednu z nich usmrtila a druhú sa jej podarilo zadržať.

slovakia

left justify in out

Na zverejnených záberoch vidieť mŕtvu ženu ležiacu na zemi, ktorá má pri sebe pušku a pištoľ, podľa vyhlásenia úradu miestneho guvernéra však bola vyzbrojená taktiež dvoma ručnými granátmi. Zadržaným spolupáchateľom je zatiaľ neidentifikovaný muž. Turecké médiá uvádzajú, že prestrelka si tiež vyžiadala zranenia dvoch policajtov. Udalosť v centre Istanbulu je pritom už tretím útokom na úradnú budovu v Turecku za posledné dva dni.

 


Dvojica ľavicových extrémistov v utorok zajala prokurátora vyšetrujúceho ostro sledovaný prípad chlapca zraneného počas protivládnych protestov v roku 2013, ktorý po deviatich mesiacoch v kóme zomrel. Niekoľkohodinová dráma v budove súdu sa skončila smrťou oboch páchateľov ako aj rukojemníka, ktorému prišli v stredu na pohreb tisíce ľudí vrátane premiéra Ahmeta Davutoglua. Polícia medzitým na jednom z istanbulských predmestí zadržala ozbrojenca vyčíňajúceho v kancelárii vládnej Strany spravodlivosti a rozvoja. Nie je však zatiaľ jasné, či útoky spolu súvisia.

 





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona