Streľba na univerzite v Seattle: Jeden mŕtvy a traja zranení!

NETKY.SK • 6 Jún 2014, 06:30 • 2 min
Streľba na univerzite v Seattle: Jeden mŕtvy a traja zranení!

SAN FRANCISCO - Devätnásťročný mladý muž vo štvrtok po streľbe na univerzite v americkom Seattli v nemocnici zomrel a traja ďalší mladí ľudia, jedna žena (20) a dvaja muži (24 a 22), utrpeli vážne zranenia, informovala polícia.

slovakia

left justify in out

Páchateľ strieľal z brokovnice. Keď chcel znova nabiť, študent, ktorý mal v budove službu, ho s pomocou spreja s čiernym korením premohol a potom sa naňho zosypali viacerí študenti.

      

Na tlačovej konferencii v Seattli to povedal kapitán tamojšej polície Chris Fowler. Podľa jeho slov strelec vošiel do haly univerzity okolo 15.00 h a začal strieľať.
      

Motív jeho činu nie je zatiaľ známy. Podozrivý je vo väzbe a nie je zranený, informovala agentúra DPA.
      

Je to už druhá smrtiaca streľba na americkej univerzite za necelé dva týždne. Koncom mája zastrelil študent Elliot Rodger v kalifornskej Santa Barbare na univerzite šesť študentov a sedem ďalších zranil, kým obrátil zbraň proti sebe.

 

Zadržali mladíka podozrivého zo zastrelenia troch policajtov

Kanadská polícia zadržala v noci nadnes mladého muža, podozrivého zo stredajšieho útoku, pri ktorom na východe krajiny zahynuli traja policajti a ďalší dvaja utrpeli zranenia. 
      

Hľadaného 24-ročného Justina Bourqua zatkli v meste Moncton v provincii New Brunswick na východnom pobreží Kanady, kde k streľbe došlo, a odviedli ho do cely predbežného zadržania.
      

"Obyvatelia severnej časti Monctonu už môžu opustiť svoje domovy," oznámili vyšetrovatelia prostredníctvom Twitteru.
      

Do rozsiahleho pátrania sa vo štvrtok zapojili stovky ozbrojených príslušníkov polície, ktorá vyzvala obyvateľov, aby až do zadržania páchateľa nevychádzali na ulice a zamkli sa vo svojich domoch.
      

Bezpečnostné kordóny prakticky odrezali od okolia veľkú časť severného Monctonu. Zatvorené zostali školy i štátne úrady. V uliciach bolo vidieť aj služobné psy a obrnené vozidlá.
      

Motív útoku zatiaľ nie je známy. Podľa susedov bol Bourque samotárskym človekom, zberateľom zbraní a nadšeným poľovníkom.
      

Stredajšia streľba bola jedným z najhorších útokov na policajtov v histórii Kanady, v ktorej platia prísnejšie zákony na kontrolu zbraní než v susedných Spojených štátoch. Podobné útoky sa v Kanade stávajú len výnimočne.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies