Streľba na predvolebnom zhromaždení na Srí Lanke má jednu obeť a 15 zranených

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 13:45 • 2 min
Streľba na predvolebnom zhromaždení na Srí Lanke má jednu obeť a 15 zranených

KOLOMBO - Jedna osoba zahynula a 15 ďalších sa dnes zranilo pri streľbe neznámych útočníkov na predvolebnom zhromaždení v meste Kolombo, metropole štátu Srí Lanka.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné zdroje.


Zdravotníci uviedli, že traja zo zranených boli ošetrení a umiestnení na jednotke intenzívnej starostlivosti v miestnej nemocnici. 
Srílanský minister financií Ráví Karunanajaké, ktorý sa na zhromaždení tiež zúčastnil, uviedol, že strieľať z auta na všetky strany začali štyria útočníci v čase, keď prechádzali okolo zhromaždenia. 


Samotné zhromaždenie sa konalo na voľnom priestranstve, pričom sa na ňom zúčastnilo približne 600 ľudí. "Zdalo sa, že chcú trafiť práve mňa," uviedol minister, ktorý neutrpel nijaké zranenie. 

 

Dodal, že incident je podľa jeho mienky pokusom o diskreditáciu vlády pred parlamentnými voľbami, ktoré sa na Srí Lanke budú konať 17. augusta. 
Dnešná streľba je prvou zaznamenanou násilnosťou v predvolebnej kampani, ktorá sa až doposiaľ niesla v mierovom duchu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona