Streľba na kaviareň v irackom meste Balad si vyžiadala najmenej 12 mŕtvych

NETKY.SK • 13 Máj 2016, 10:53 • 2 min
Streľba na kaviareň v irackom meste Balad si vyžiadala najmenej 12 mŕtvych

BAGDAD - Najmenej 12 mŕtvych a 25 zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v noci nadnes v meste Balad na severe Iraku. Traja ozbrojenci spustili paľbu na miestnu kaviareň, kde sa zišli mladí muži pred začiatkom víkendu, píše agentúra Reuters s odvolaním sa na policajné a zdravotnícke zdroje.

slovakia

left justify in out

Útočníci strieľali na kaviareň zo svojich áut približne desať minút, následne z miesta činu ušli. Balad je prevažne šiitské mesto ležiace 80 kilometrov severne od Bagdadu. Ešte predtým, ako sa neznámi útočníci dostali k svojmu cieľu, prešli troma policajnými kontrolnými stanovišťami.

 

Toto územie, ktoré v roku 2014 takmer obsadili extrémisti z tzv. Islamského štátu (IS) a ktoré sa nachádza 40 kilometrov od bojovej línie kontrolovanej šiitskými milíciami, je pritom silne zabezpečené.

 

Iracké úrady zožali ostrú kritiku za nedodržanie bezpečnosti, čo umožnilo v stredu samovražedným útočníkom odpáliť tri nálože v Bagdade a zabiť najmenej 80 ľudí. Išlo o najkrvavejší incident v hlavnom meste Iraku v tomto roku.

 

Krajina čelí aj politickej kríze v súvislosti s reorganizáciou kabinetu, ktorá už niekoľko týždňov ochromuje vládu a ohrozuje ťaženie proti IS. Džihádisti stále kontrolujú značnú časť severného a západného Iraku, ktorú obsadili v roku 2014.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies