Streľba na farme v Grécku si vyžiadala 30 zranených

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 15:28 • 2 min
Streľba na farme v Grécku si vyžiadala 30 zranených

ATÉNY - Okolo 30 migrantov pracujúcich na jahodovej farme v Grécku utrpelo zranenia, keď tam v stredu došlo k streľbe. Dôvodom bol spor o nevyplatené mzdy, informuje spravodajský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral na farme Nea Manolada na juhu krajiny. Migrantov, prevažne z Bangladéša, postrelil jeden z vedúcich farmy. Viacerých pracovníkov následne previezli do nemocnice, nik však nie je v kritickom stave. Polícia už zatkla majiteľa farmy a jedného z vedúcich.

Nea Manolada, asi 260 kilometrov západne od Atén, je oblasť, kde sú zamestnané tisíce migrantov. Okolo 200 pracovníkov sa zhromaždilo, aby požiadali o svoje nevyplatené mzdy za posledné mesiace, keď jeden z vedúcich na nich začal strieľať. Podľa polície k streľbe došlo po tom, čo sa migranti začali k trom vedúcim "hrozivo blížiť". Okrem už zadržaných boli vydané zatykače aj na dve ďalšie osoby, všetko Grékov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies