Streľba v blízkosti Baracka Obamu: Šialenci strieľali po ľuďoch!

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 06:50 • 2 min
Streľba v blízkosti Baracka Obamu: Šialenci strieľali po ľuďoch!

LOS ANGELES - Telesné pozostatky dvoch ľudí našli vo vypálenom dome v blízkosti ubytovacieho komplexu Santa Monica College, kde dnes neznámy strelec spustil paľbu, pričom zranil najmenej troch ľudí, informovali miestne úrady. Polícia spresnila, že strelca zadržala a v areáli kampusu pátra po druhom možnom páchateľovi.

slovakia

left justify in out

Podľa poznatkov polície a výpovedí svedkov streľba vypukla v lokalite vzdialenej asi päť kilometrov od miesta, kde sa prezident USA Barack Obama tesne pred poludním zúčastnil na benefičnom obede. Hovorca Obamovej ochranky uviedol, že tajná služba o streľbe vie, ale nijako to neovplyvnilo prezidentov program.

Jeff Furrows z hasičského zboru Santa Monica uviedol, že v dome nachádzajúcom sa v blízkosti kampusu došlo k veľkému požiaru. V aute zaparkovanom za domom hasiči objavili postrelenú ženu. 

Do miestnej nemocnice medzičasom prijali troch postrelených ľudí: stav dvoch je kritický, tretí má vážne zranenia.

Študent Santa Monica College Jimes Gillespie pre agentúru AP uviedol, že v čase, keď začul streľbu, bol v knižnici. Spoločne s ostatnými študentmi sa snažil z trojposchodovej budovy ujsť, pričom z okna zazrel strelca - belocha vo veku okolo 20 rokov, s vlasmi pospletanými do vrkôčikov na africký spôsob a v čiernej kombinéze. V ruke mal brokovnicu. 

Gillespie informoval, že strelci boli možno dvaja, keďže počul dva rôzne typy streľby: jeden zodpovedal brokovnici, druhý pištoli. Druhého páchateľa však nevidel. Na úteku si všimol auto, ktoré malo v karosérii diery po strelách, rozbité sklá a vo vnútri detskú sedačku.

Policajný seržant Rudy Flores citoval viacerých svedkov, ktorí uviedli, že strieľať začal muž stojaci na rohu ulice v blízkosti školy, ktorý mieril na prechádzajúce autá i na autobus.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies