Strela separatistov na východe Ukrajiny zasiahla autobus, najmenej 10 mŕtvych civilistov

NETKY.SK • 13 Január 2015, 17:26 • 2 min
Strela separatistov na východe Ukrajiny zasiahla autobus, najmenej 10 mŕtvych civilistov

KYJEV - Najmenej desať ľudí dnes zahynulo a 13 ďalších osôb utrpelo zranenia, keď strela zasiahla autobus s civilistami na kontrolnom stanovišti vládnej armády v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny. S odvolaním sa na miestne úrady o tom informovali tlačové agentúry Reuters a AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Agentúra AP tiež uviedla, že strela bola súčasťou ostreľovania, ktoré podnikli proruskí separatisti proti kontrolnému stanovišťu pri meste Volnovacha.

 

Mesto Volnovacha sa nachádza južne od hlavnej priemyselnej metropoly Doneck, ktorá je aj centrom deväťmesačného konfliktu medzi vládnymi silami a proruskými separatistickými bojovníkmi.

 

"Desať ľudí bolo zabitých a najmenej 13 osôb bolo zranených," uviedol hovorca doneckej oblastnej správy podliehajúcej vláde v Kyjeve a dodal, že autobus viezol civilistov z pobrežného mesta Mariupol cez kontrolné stanovište vládnej armády, keď ho zasiahla strela.

 

Ruská tlačová agentúra Tass uviedla, že predstavitelia separatistov odmietli zodpovednosť za útok a obvinenia označili za "dezinformáciu".

 

Boje medzi ukrajinskými vládnymi vojakmi a proruskými povstalcami si od apríla minulého roka vyžiadali už vyše 4700 ľudských životov. Nepriateľské akcie sa v posledných dňoch zintenzívnili, čo ohrozuje nádeje na mierovú dohodu.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies