Stredoškolák za pár hodín "vychytal muchy" Googlu: Dostal za to 10-tisíc dolárov

NETKY.SK • 30 August 2017, 10:36 • 2 min
Stredoškolák za pár hodín "vychytal muchy" Googlu: Dostal za to 10-tisíc dolárov

Mladý Uruguajčan sa nudil, a tak sa rozhodol, že si preverí bezpečnosť serverov spravovaných Googlom.

slovakia

left justify in out

Dnešná doba mimoriadne praje technológiám. Tie sa menia a napredujú doslova zo dňa na deň, čomu sa musia prispôsobovať aj ľudia.  Pred pätnástimi rokmi nemal bežný mladý človek s internetom takmer žiadne skúsenosti, dnes majú aj stredoškoláci obdivuhodné programátorské schopnosti.

 

Príkladom je aj  uruguajský študent Ezaquiel Pereira, ktorého koníčkom je výpočtová technika. Vo voľnom čase sa zaoberá predovšetkým problematikou bezpečnosti na internete. V júli tohto roku sa mu vďaka tomu podaril jeden veľký „objav“.

 

Ezaquiel len tak sedel doma a hľadal si vhodnú činnosť. Zapol teda svoj počítač s cieľom hľadať chyby v bezpečnosti na viacerých serveroch spoločnosti Google. Nesledoval nič konkrétne, len skúšal, čo všetko mu web povolí.

 

Po chvíli testovania rôznych alternatív narazil na niečo zaujímavé. Podarilo sa mu dostať na miesto, kde figurovali slová „Google Confidential“, teda dôverné informácie. Nakoľko išlo o niečo, k čomu sa vonkoncom bežný človek nemal dostať, okamžite kontaktoval Google Security. Tí ho obratom informovali, že problém preveria.

 

Ešte v ten istý deň sa mladému počítačovému nadšencovi ozval pracovník spoločnosti, že ide o skvelý nález, za ktorý mu prináleží odmena vo výške 10-tisíc dolárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies