Stredoškoláci si otestujú na UK vysokoškolské lavice

NETKY.SK • 23 Máj 2018, 07:04 • 2 min
Stredoškoláci si otestujú na UK vysokoškolské lavice

BRATISLAVA - Stredoškoláci už po tretí raz môžu v stredu zažiť deň v koži vysokoškoláka na Univerzite Komenského (UK) v Bratislave.

slovakia

left justify in out

V historickej budove univerzity na Šafárikovom námestí si budú môcť vypočuť prednášky odborníkov z viacerých oblastí. Podujatie Zaži deň v koži vysokoškoláka sa uskutoční aj budúcu stredu 30. mája.

 

"Počas dvoch maturitných týždňov ponúkame študentkám a študentom nematuritných ročníkov stredných škôl možnosť zažiť prednáškový deň na univerzite. Naši pedagógovia im predstavia zaujímavosti zo svojich odborov," poznamenal rektor UK v Bratislave Karol Mičieta.

 

V stredu budú prednášať odborníci z Fakulty matematiky, fyziky a informatiky UK, Filozofickej fakulty UK a Prírodovedeckej fakulty UK. "Študenti sa dozvedia napríklad to, ako sa žilo v medzivojnovom Československu, prečo ľudia veria hoaxom, ako vzniká tón vo fujare, prečo dýchame a čo to má spoločné s raňajkami," vymenovala Lenka Miller z Oddelenia vzťahov s verejnosťou UK.

 

V druhom termíne sa študentom predstavia odborníci z Právnickej fakulty UK, Fakulty managementu UK a Fakulty sociálnych a ekonomických vied UK. Mladých ľudí budú chcieť osloviť napríklad témami ako si vyberáme partnerov/partnerky, ako sa robia revolúcie z pohľadu žien, aká je súčasná realita obchodovania s ľuďmi či ako sa manipulujú športové zápasy.

 

"Verím, že sa nám podarí otvoriť študentom nové obzory a iniciovať a možno aj usmerniť ich záujem o vysokoškolské štúdium. Budem veľmi rád, ak o rok či dva pri podávaní prihlášok na vysokú školu budú zvažovať práve UK," dodal Mičieta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona