Stredoškoláci môžu získať grant do zahraničia

NETKY.SK • 31 Január 2017, 16:42 • 2 min
Stredoškoláci môžu získať grant do zahraničia

BRATISLAVA - Študenti stredných škôl môžu získať grant na štúdium v zahraničí. Nadácia Tatra banky totiž otvorila piaty ročník grantového programu Stredoškoláci do sveta. Žiadať o grant môžu študenti druhého, tretieho, štvrtého alebo piateho ročníka v niektorom slovenskom gymnáziu alebo na strednej odbornej škole s maturitou.

slovakia

left justify in out

Podmienkou je, aby študent mal v predchádzajúcom ukončenom ročníku štúdia študijný priemer maximálne 1,5. Poskytnutú podporu môžu použiť predovšetkým na registračné poplatky, školné, cestovné výdavky, ubytovanie, poistenie či iné náklady spojené s uskutočnením projektu. Plánovaná výška grantu je 20 000 eur, maximálna výška podpory na jeden projekt je 1 500 eur.

 

Záujemcovia môžu podávať projekty do 15. marca prostredníctvom online formulára na internetovej stránke www.nadaciatatrabanky.sk.


"Ambíciou programu je podporiť najlepších slovenských študentov stredných škôl, aby na zahraničných školách a iných vzdelávacích inštitúciách získavali skúsenosti, ktoré uplatnia na Slovensku. Teší nás, že už pri študentoch stredných škôl vidíme chuť napredovať a rozširovať si vedomosti ešte pred vstupom na vysokú školu,“ uviedla Böhmerová.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies