Stredoškoláci môžu upozorniť na problémy vo svojom meste

NETKY.SK • 28 September 2014, 12:43 • 2 min
Stredoškoláci môžu upozorniť na problémy vo svojom meste

BRATISLAVA - Študenti stredných škôl môžu upozorniť na problémy vo svojej obci či meste. Inštitút pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorý sa venuje aj vzdelávaniu mladých v oblasti samosprávy, vyhlásil po tretí raz súťaž s názvom Vychytaj problémy svojho mesta!

slovakia

left justify in out

Úlohou študentov je do súťaže posielať podnety ilustrujúce päť problémov v ich meste či obci - znečistené verejné priestranstvo, poškodený mestský inventár – lavičky, odpadkové koše či detské ihrisko, ďalším sú vraky áut alebo dlhodobo nepojazdných vozidiel zaberajúcich parkovacie miesta či autá parkujúce mimo zóny na to vyhradenej, ilegálne skládky odpadu a poslednou kategóriou problémov sú chýbajúce bezbariérové vstupy na chodníkoch, v mestských zariadeniach či zábrany na komunikáciách.

 

Do súťaže je potrebné zaslať ku každému z piatich problémov po jednom podnete, potrebné je pridať aj fotografiu. Úlohou študentov je tiež identifikovať referát či oddelenie mestského úradu, ktoré v ich meste konkrétny problém rieši a musia tiež uviesť číslo všeobecne záväzného nariadenia, ktoré ho reguluje. K číslu záväzného nariadenia je tiež potrebné pridať aj internetový odkaz na webovú stránku mesta, obce alebo mestskej časti, kde je nariadenie zverejnené.


Stredoškoláci sa môžu zapojiť aj do novej súťažnej kategórie s názvom Najlepšia fotografia. V rámci nej majú žiaci posielať úsmevné fotografie dokumentujúce problémy v ich meste. Cieľom tejto kategórie je vniesť do závažných tém týkajúcich sa samosprávy trochu humoru a nadhľadu. Je na kreativite študentov, aký koncept si vymyslia a ako s nadhľadom a kreatívne upozornia na konkrétny problém v meste.


Súťaž je určená pre stredoškolákov vo veku od 14 do 19 rokov. Tí môžu svoje podnety k všetkým piatim problémom, aj fotografie, posielať e-mailom na adresu zuffova@governance.sk, a to do 13. októbra.
Súťaž potom vyhodnotia a na stredoškolákov čakajú odmeny. Bližšie informácie sú zverejnené na internetovej stránke https://www.odkazprestarostu.sk/sutaz-pre-skoly/.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies