Stredopoliar Myjavy Tomáš Marček ukončil profesionálnu kariéru

NETKY.SK • 13 Január 2017, 12:59 • 2 min
Stredopoliar Myjavy Tomáš Marček ukončil profesionálnu kariéru

MYJAVA - Slovenský futbalista a hráč Spartaka Myjava Tomáš Marček ukončil profesionálnu kariéru. Dvadsaťdeväťročný stredopoliar (nar. 10. marca 1987) síce dostal ponuku z tímu úradujúceho majstra AS Trenčín ako aj z dvoch druholigových klubov - AFC Nové Mesto nad Váhom a FC Nitra - tie však neakceptoval. Ako je známe, tri dni pred Vianocami sa "kopaničiari" prostredníctvom vyjadrenia prezidenta klubu Pavla Halabrína k 1. januáru 2017 odhlásili z najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy a hráčom dali voľnú ruku v hľadaní si nového angažmánu.

slovakia

left justify in out

"Ponuky boli, ale všetky som odmietol. Je to už definitívne rozhodnutie. Dlhodobo mám civilné zamestnanie, ktoré ma baví a moja potreba vo firme je čoraz väčšia. Situácia teraz priniesla otázku, či mám ďalej pokračovať v profesionálnom futbale, alebo si vybrať pracovný život. Ponuky však neboli také zaujímavé, aby som pre ne obetoval dobrú robotu. Bolo by to aj riziko vzhľadom na vek. Nemá zmysel, aby som na rok - dva niekam išiel na úkor zamestnania, kde som potrebný. Vybral som si teda prácu, popri ktorej si zahrám futbal za Myjavu v nižšej súťaži," uviedol pre portál profutbal.sk rodák z Trenčína Tomáš Marček.

 

V bronzovom tíme uplynulej sezóny Fortuna ligy zostalo z bývalého myjavského "áčka" v mužstve iba osem hráčov, okrem Marčeka aj Peter Solnička, Libor Koníček, Erik Pecha, Samuel Flamík, Štefan Holiš, Dávid Copko a Erik Vávra. Postupne poodchádzal z Myjavy prakticky celý káder. "Trochu sme čakali, že sa niečo v zime udeje. Nehovorím, že to považujem za správne rozhodnutie a som s ním stotožnený, ale čo majitelia povedia, to treba brať ako fakt. Na jednej strane ma to mrzí, ale na druhej chápem dôvody, ktoré ich viedli k tomuto kroku. Nemôže im nikto nič vyčítať, súťažný poriadok niečo také zrejme umožňuje, veď keby táto možnosť nebola k dispozícii, zrejme by majitelia nad takýmto krokom ani neuvažovali,“ skonštatoval Marček a doplnil: "Pre väčšinu hráčov to je do budúcnosti čierna škvrna v životopise. Pôsobili v klube práve vtedy, keď sa rozhodol odhlásiť zo súťaže. Tie slová pána Halabrína zamrzeli, ale niet pochýb, že každý jednotlivec musí cítiť podiel, menší alebo väčší, na tom, ako to celé dopadlo." Skúsený defenzívny záložník patril k stavebnému kameňu zostavy Myjavy, na jeseň odohral 16 z 19 zápasov, štyrikrát ako striedajúci hráč.

 

Marček začínal s futbalom v domovskom Trenčíne, hosťoval aj v Novom Meste nad Váhom (2009 - 2012), odkiaľ sa presunul do Myjavy. V "bielo-čiernom" drese Spartaka mu vyšla najlepšie sezóna 2015/2016, kde v 31 zápasoch dosiahol aj tri presné zásahy. V najvyššej súťaži si dovedna pripísal 137 duelov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies