Stredopoliar Greguš: Vieme, čo nás čaká, bude to ťažký dvojzápas, najmä súboj v Slovinsku

NETKY.SK • 5 Október 2016, 13:27 • 2 min
Stredopoliar Greguš: Vieme, čo nás čaká, bude to ťažký dvojzápas, najmä súboj v Slovinsku

SENEC - Jediný zápas, ktorý v tejto sezóne prehral, bol ten v reprezentácii proti Anglicku. Slovenský futbalový stredopoliar v službách dánskeho FC Kodaň Ján Greguš prišiel dobre naladený na októbrové zápasy národného tímu proti Slovinsku (v sobotu 8. 10. o 20.45 h v Ľubľane) a Škótsku (v utorok 11. 10. o 20.45 h v Trnave) v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2018 do Ruska.

slovakia

left justify in out

"Prišiel som v pozitívnej nálade. Darí sa mi v klube, v lige aj v Lige majstrov sme mali dobré štarty, takže určite je spokojnosť. Verím, že sa to prenesie aj do reprezentácie," povedal Greguš v rozhovore pre agentúru SITA.

Dvadsaťpäťročný záložník zamieril do Kodane počas letných ME vo Francúzsku z českého Jablonca. Kodaň naposledy prehrala v súťažnom stretnutí 22. mája, v lige vtedy podľahla Hobru (2:4). Odvtedy ťahá dánsky klub číslo jeden 22-zápasovú šnúru bez prehry vo všetkých súťažiach, menovite v domácej Superligaen a Lige majstrov. "Kodaň je veľmi profesionálny klub. Neprehrali sme už veľmi dlho, aj tá posledná remíza bola trochu smutná, mohli sme vyhrať. V lige sme stále prví, to je dôležité. Sme favorit v každom zápase; musíme dokazovať, že patríme medzi najlepšie tímy. Verím, že nejaký úspech s tímom zažijem," skonštatoval nitriansky rodák. V elitnej dánskej dlhodobej súťaži pôsobí zo Slovákov ešte reprezentant do 21 rokov Stanislav Lobotka, hráč FC Nordsjaelland: "So Stanom sme sa bavili trošku len počas zápasu, keď sme hrali proti sebe."

Kodaň úspešne vkročila aj do bojov v Lige majstrov: v G-skupine je so štyrmi bodmi na druhej priečke za stopercentným, teda šesťbodovým Leicestrom City. Dáni na úvod remizovali 1:1 na pôde FC Porto, v 2. kole doma zdolali Club Bruggy presvedčivo 4:0. Greguš nastúpil v prvom meraní síl, v Kodani hrať nemohol pre červenú kartu z Porta. "Myslím si, že tá červená karta nemala byť, ale s tým nič nenarobím. Vstúpili sme do LM dobre a verím, že to bude pokračovať. Teraz nás čaká Leicester, trest som si už odsedel proti Bruggám. Nabudúce, keď nastúpim, sa budem snažiť, aby to bolo bez červenej," pousmial sa Greguš a pokračoval: "Bol som veľmi rád už za prvý štart proti Portu. Teraz máme pred sebou dvojzápas proti Leicestru. Budú to dôležité súboje, ale myslím si, že v rámci skupiny nie najdôležitejšie. Verím, že ich tiež zvládneme."

Slovákom po trnavskej úvodnej prehre 0:1 s Angličanmi patrí predposledná 5. priečka v F-skupine. Slovinci majú jeden bod za remízu 2:2 v Litve, Škóti zvíťazili na Malte 5:1 a sú lídrami "efka" o skóre pred Angličanmi. "Vieme, čo nás čaká, bude to ťažký dvojzápas. Dôležitý, aj pre atmosféru a pre všetko, je najmä prvý súboj, ktorý máme v Slovinsku. Dúfam, že to zvládneme. Slovinsko má veľmi kvalitný mančaft. Mám tam aj spoluhráča z Kodane, Benjamina Verbiča - ročník 93, veľmi kvalitný futbalista do ofenzívy. Aj on poukazuje na to, že Slovinsko má veľa dobrých hráčov," varuje Ján Greguš, ktorý proti Angličanom odohral celý duel. Ak nastúpi v Ľubľane, bude to pre neho jubilejný 10. štart v seniorskej reprezentácii SR.

V súvislosti so slovenským národným tímom v ostatnom období rezonovalo viacero tém, nielen futbalových. Hovorilo sa o prémiách pre hráčov, cenách vstupeniek na domáce zápasy, o vyradení krídelníka Miroslava Stocha z reprezentácie pred duelom proti Anglicku a najnovšie o kauze Vladimíra Weissa mladšieho, ktorý nebude trénerovi Jánovi Kozákovi k dispozícii proti Slovincom a ani Škótom. "Ani by som nepovedal, že je v tíme nejaká zmena klímy. Určite je to trochu smutnejšie, že toľko veľa vecí sa stáva, takých neprajných, čo možno trošku láka odvádzať pozornosť od futbalu. Myslím si, že my všetci, ktorí sme tu, vieme, prečo tu sme. Všetci sme dostatočne profesionálni na to, aby sme vedeli, že sme tu pre futbal. To je pre mňa, a myslím si, že pre všetkých, to najdôležitejšie. Na to sa treba sústrediť," uzavrel pre SITA Ján Greguš.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies