Stredopoliar Erik Sabo s premiérovým ligovým zápisom v drese Beitaru Jeruzalem

NETKY.SK • 9 Apríl 2017, 19:36 • 2 min
Stredopoliar Erik Sabo s premiérovým ligovým zápisom v drese Beitaru Jeruzalem

JERUZALEM - Slovenský futbalový reprezentant Erik Sabo sa v sobotu dočkal svojho premiérového ligového gólu v drese izraelského Beitaru Jeruzalem.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný stredopoliar odohral celý domáci zápas proti tímu Bnei Sakhnin (3:0) v rámci nadstavbovej skupiny o titul, v 67. minúte upokojil favorita gólom na 2:0. Rodák zo Šúroviec v aktuálnom ligovom ročníku zasiahol do 24 z 29 stretnutí svojho mužstva, na konte má aj sedem žltých kariet. Jeden gól pridal v národnom pohári. Beitar dosiaľ vybojoval 46 bodov a bojuje o účasť v Európskej lige; na 3. priečku, ktorá ju zaručí, má dvojbodové manko. Jeruzalemský klub ešte čaká sedem ligových duelov. K titulu je najbližšie Hapoel Beer Ševa (65 b.), stíha ho Maccabi Tel Aviv (59 b.).

Sabo, ktorý na Slovensku pôsobil v Spartaku Trnava aj Spartaku Myjava, je kmeňový hráč gréckeho PAOK Solún, do najvyššej izraelskej súťaže zamieril vlani v lete. Počas tohto týždňa sa v miestnych médiách objavili informácie naznačujúce Sabovo zotrvanie v tíme Beitaru aj pre nasledujúcu sezónu, opcia je súčasťou platného kontraktu.

Dvanásťnásobný slovenský reprezentant Sabo (v národnom mužstve hráva na pozícii pravého obrancu) sa tesne nevošiel do konečnej nominácie trénera SR Jána Kozáka na vlaňajšie majstrovstvá Európy vo Francúzsku, skúsený kormidelník ho v závere prípravy vyradil z kádra spoločne s trojicou Matúš Bero, Adam Zreľák, Lukáš Tesák. Sabo dosiaľ naposledy nastúpil v drese s dvojkrížom vlani v novembri vo viedenskom prípravnom súboji proti Rakúsku (0:0), v prebiehajúcej kvalifikácii o postup na MS 2018 má na konte dva štarty: proti Slovinsku (0:1 v Ľubľane) a Škótsku (3:0 v Trnave).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies