Stredopoliar Birsa: Hamšík je hybná sila Slovákov, musíme sa na neho dobre pripraviť

NETKY.SK • 6 Október 2016, 13:15 • 2 min
Stredopoliar Birsa: Hamšík je hybná sila Slovákov, musíme sa na neho dobre pripraviť

ĽUBĽANA - O štyri dni to bude presne sedem rokov, čo slovenskí reprezentanti na bratislavskom Tehelnom poli prehrali so Slovincami (0:2) a vtedy ešte nepotvrdili postup na majstrovstvá sveta do Juhoafrickej republiky.

slovakia

left justify in out

Na sobotňajší duel kvalifikácie MS 2018 Slovinsko - Slovensko v Ľubľane sa pripravuje aj stredopoliar Valter Birsa, ktorý bol pred siedmimi rokmi jedným z dvoch úspešných strelcov v Bratislave. V 56. min nechytateľne ľavačkou z 25 metrov prekonal Jána Muchu a Slováci museli povrdiť historický postup na MS až o pár dní neskôr v Poľsku. Vtedy 23-ročný Birsa po zápase svoj gól označil za najdôležitejší v kariére.


"Bol to úplne iný príbeh, teraz nás čaká odlišný duel. Vtedy sme boli v v pozícii, v akej sú teraz Slováci. Dlho sme boli ako tím spolu, mali sme najlepšiu formu a ukázali sme to aj na ihrisku. Teraz to bude nová situácia, lebo v tíme máme veľa mladých hráčov, ktorí sa len chystajú odohrať veľký zápas za reprezentáciu. Myslím si, že ešte potrebujú čas, aby sa stali platnými hráčmi," vyhlásil 30-ročný Birsa podľa portálu delo.si.


Stredopoliar talianskeho Chieva je s 81 štartmi v reprezentačnom drese druhým najskúsenejším hráčom výberu trénera Srečka Katanca. Tým úplne najskúsenejším je obranca Boštjan Cesar s 91 stretnutiami v najcennejšom drese. Práve od Birsu s Cesarom sa aktuálne očakáva, aby išli príkladom pre mladších spoluhráčov a pôsobili na nich výchovne. "V každom zápase sa snažíme odovzdať maximum. Nie vždy to vyjde, niekedy sme unavení z klubových zápasov, ale určite nechodíme do reprezentácie len preto, aby sme sa stretli. Uvedomujeme si, že pomoc fanúšikov bude pre nás veľmi dôležitá. Chcem ich poprosiť o trpezlivosť v prípade, že nám hra nepôjde podľa predstáv," uviedol Birsa.


Vzhľadom na to, že už od roku 2011 hráva na Apeninskom polostrove (FC Janov, FC Turín, AC Miláno, Chievo Verona), zo Serie A dobre pozná Mareka Hamšíka. A čo si myslí o najkreatívnejšom hráčovi Kozákovho výberu? "Marek si už niekoľko rokov udržiava svetovú úroveň svojej hry. Je hybnou silou slovenského tímu. Musíme sa na neho dobre pripraviť a dúfať, že bude mať slabší deň," skonštatoval Birsa.


Slovinci odštartovali kvalifikačnú púť v F-skupine o MS 2018 remízou 2:2 v Litve, hoci vo Vilniuse ešte po prvom polčase prehrávali 0:2. Birsa upozorňuje, že čo sa im podarilo v Litve, nemusí platiť s najbližšími súpermi - teda proti Slovensku a Anglicku. "Sú veci, na ktorých môžeme stavať z tohto zápasu, ale aj tak to bude úplne iné. Proti Slovákom a Angličanom bude náročnejšie udržať loptu na kopačkách," dodal Birsa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona