Strednú časť Čile zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 7 November 2015, 09:53 • 2 min
Strednú časť Čile zasiahlo silné zemetrasenie

SANTIAGO - Región Coquimbo v strednej časti Čile zasiahlo dnes silné zemetrasenie s magnitúdou 6,8. Informuje o tom americká geologická služba USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu vo všetkých častiach sveta.

slovakia

left justify in out

Epicentrum otrasov zaznamenaných o 4.31 h miestneho času (8.31 SEČ) sa nachádzalo blízko tichomorského pobrežia, približne 47 kilometrov juhozápadne od mesta Ovalle a 295 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Santiago. Hĺbka miesta ich vzniku sa odhaduje na 36 kilometrov.


Agentúra Reuters uviedla, že v súvislosti s dnešným zemetrasením zatiaľ z Čile neprišli žiadne správy o prípadných následkoch.


Čile sa nachádza v jednej zo seizmicky najaktívnejších oblastí sveta. V polovici septembra strednú časť Čile zasiahlo zemetrasenie s magnitúdou 8,3, ktoré bolo najsilnejším, aké od začiatku roka zaznamenali na území tejto krajiny. Výsledkom vtedajších otrasov a vyvolaných vĺn cunami bolo 13 mŕtvych a rozsiahle škody na budovách.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies