Stredné Slovensko čakajú v sobotu búrky aj s krúpami

NETKY.SK • 10 Máj 2013, 15:24 • 2 min
Stredné Slovensko čakajú v sobotu búrky aj s krúpami

BRATISLAVA - Búrky ojedinele aj s krúpami predpovedajú meteorológovia na sobotu 11. mája pre stredné Slovensko. S búrkami môžu prísť aj krátkodobé, ale intenzívne lejaky.

slovakia

left justify in out

Napršať by malo 20 až 30 mm zrážok, na juhu až 40 mm a meteorológovia očakávajú aj nárazy vetra s rýchlosťou 17 až 25 m/s. Pred búrkami vydali výstrahu prvého stupňa, ktorá platí od rána 08.00 h.

"Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu," upozorňuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

V severných častiach Slovenska by mali byť búrky už dnes v noci. V hraničných regiónoch od Malaciek cez Trenčín po Čadcu meteorológovia od 22.00 h očakávajú búrky s lejakmi, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 15 až 25 mm a nárazy vetra rýchlosť 17 až 25 m/s. Aj pre túto oblasť patrí výstraha prvého stupňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies