Stredné školy majú problém: Tretina zostane na jeseň prázdna

NETKY.SK • 7 Jún 2016, 09:19 • 2 min
Stredné školy majú problém: Tretina zostane na jeseň prázdna

BRATISLAVA - Viaceré stredné školy budú mať podľa denníka Hospodárske noviny na jeseň problém. Pre nových prvákov totiž majú pripravených 65-tisíc nových miest, školákov je však výrazne menej, len 42-tisíc.

slovakia

left justify in out

Časť stredných škôl tak zostane prázdna. Ministerstvo školstva v súčasnosti financuje aj poloprázdne inštitúcie. A to by sa malo zmeniť. Rezort školstva odkázal, že niektoré zbytočné školy zlúči, prípadne úplne zruší. Ministerstvo zároveň pripravilo zoznam odborov, o ktoré nie je záujem. Je to napríklad cestovný ruch, alebo záhradníctvo.

 

S ministerskými plánmi zlučovať či rušiť niektoré stredné školy nesúhlasia všetci. Riaditeľka strednej odbornej školy Svit Eva Nebusová nie je spokojná s tým, že na čiernej listine skončili aj chemici z odboru Biotechnológia a farmakológia, teda študijný odbor, ktorý sa vyučuje na ich škole.

 

"Podľa nás zostavovalo ministerstvo tento zoznam od stola. Dokonca sme to s ministerstvom riešili, tí nám však povedali, nech sa obrátime na samotných zamestnávateľov," povedala pre denník Nebusová. Popri listine nepotrebných škôl vznikol aj zoznam škôl, ktorých absolventi sú úspešní na trhu práce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies